Jenkei András, 2014.07.28. | Birkózás

A nemzetközi birkózószövetség Golden Grand Prix sorozatának azerbajdzsáni döntőjében, Barka Emese bronzérmes lett.

A FILA nagyszabású rendezvényének hagyományos helyszíne, a Kaszpi-tenger partján fekvő azeri főváros Baki. Az időpont azonban évről évre változik, míg tavaly a világbajnokság után jó két hónappal novemberben rendezték meg a viadalt, idén a közelgő taskenti vb fontos felkészülési állomásaként szerepelt a versenynaptárban.

A Vasas két világklasszis birkózónője, Barka Emese És Sastin Marianna is szőnyegre lépett a viadalon, 58 illetve 60 kg-os súlycsoportban.
Sastin a selejtezőben az egyesült államokbeli Burkert eleln gond nélkül jutott tovább, ám a negyeddöntőben a mieink orra alá már korábban is sok borsot törő svéd Európa-bajnok Mattsontól egy ponttal (3:4) kikapott és búcsúzott.
A közelmúltban egyetemi világbajnoki címet begyűjtő Barka kiemeltként a második körben kapcsolódott a versenybe, ott aztán mindjárt egy többszörös vb-érmes, a mongol Tungalag várt rá. Pontokban gazdag (6:6) összecsapásukból több akciópontja révén Emese került ki továbbjutóként. Az elődöntőben újabb döntetlen (2:2) következett az ukrán Vaszilenkó ellen, ám ezúttal ellenfele volt a kezdeményezőbb. Maradt a bronzmeccs, ahol a hazaiak reprezentánsát Nutrebát technikai tussal verte, és szerezte meg a harmadik helyet.

 


Hirdetések