Jenkei Dániel, 2014.06.24. | Klub

Lezajlott az első pályázási időszak (2014. június 13.) a Vasas Gyerek Program keretében. Az anyaegyesületnek, a nagyköveteknek, és az első hetekben csatlakozó hat új támogatónak köszönhetően 110 gyermekkel startol a program. Július 1-től, egy éven keresztül ők már biztosan tagdíj - illetve tanfolyamdíj-mentesen sportolhatnak a Vasasban.

Az alábbi táblázat mutatja, hogy a Vasasban működő szakosztályok között az első körben (2014. június 13-ig) hogyan oszlottak meg a sikeres pályázatok. A határidőre beérkezett 132 pályázatból a pénzügyi keretnek megfelelően 110 lett támogatott, huszonketten pedig várólistára kerültek.

A következő pályázati határidő augusztus 15., amelyet egy új elbírálás követ. Az addig csatlakozó támogatók létszámának függvényében újabb gyermekek kerülhetnek be a programba.

Markovits Lászlót, klubunk elnökét, a program ötletgazdáját kérdeztük az első tapasztalatairól:
- Ahogy korábban is mondtam, hatalmas lelkesedéssel és nagy várakozásokkal vágtunk bele munkatársaimmal közösen a Vasas Gyerek Program elindításába. Az első határidőn túlvagyunk, az előzetes elképzelések, tervek után most már konkrét adatok is rendelkezésünkre állnak.

A beadott pályázatok, motivációs levelek elolvasása után bebizonyosodott, jó, hogy elindítottuk a programot, hiszen sokaknak tényleg nagyon komoly segítséget nyújt a tagdíj, illetve tanfolyamdíj-mentesség ahhoz, folytathassák a sportolást.

A másik pozitívum, hogy ha még nem is nagy számban, de már további támogatók is csatlakoztak a programhoz. Nekik ezúton is köszönöm, hogy első szóra, rögtön a jó ügy mellé álltak. Remélem, a következő hónapokban még többen csatlakoznak hozzánk, annak érdekében, hogy a jelenleg várólistán lévőknek, és a jövőbeni pályázóknak is tudjuk ezt a lehetőséget biztosítani. A végcél nem változott, továbbra is azt szeretnénk elérni, hogy minden olyan család, amelynek erre szüksége van, megkapja a lehetőséget. Szeretnénk, ha már az első év végére kétszázan tudnának ezzel a kedvezménnyel sportolni a Vasasban.

A program elindítása óta számos pozitív visszajelzést kapott a klub, gratuláció érkezett többek között Orbán Viktor Miniszterelnöktől, Simicskó István sportért felelős államtitkártól, és Borkai Zsolt MOB-elnöktől is.

Továbbá, és nem utolsósorban, a támogatott családok is nagyon hálásak a segítségért. Az alábbiakban, név nélkül idézünk néhány részletet az eddig érkezett köszönőlevelekből.

"A program által kapott támogatás jelentős könnyebbséget jelent számunkra a következő felkészülési idényben. Azon leszünk, hogy gyermekeink a Vasas hírnevéhez méltó sportolók legyenek."

"Elmondhatatlanul örülünk, nagyon köszönjük a lehetőséget! Reméljük, jól tudunk élni majd vele és büszke lesz a Vasas."

"Szívből köszönjük a lehetőséget, de legfőképpen az elbírálást, mely alapján fiam lehet az egyik programba jutott gyerek. Nagyon hálásak vagyunk és nagy segítség ez nekünk, mivel az életünk a jégkorong, ami számunkra csak a Vasasban létezhet. Köszönjük a bizalmat és örömünkre szolgál, hogy gratulálhatunk másik 109 gyereknek. Büszkék vagyunk, hogy a Vasasban jégkorongozunk és a szívünk mindig piros-kéken dobog"

"Nagy segítség ez a családnak! Remélem, hogy a gyermekem hozzáállásával, edzésmunkájával, lojalitásával és eredményességével bizonyítja, hogy érdemes rá."

"Nem tudom, melyik nyelvben van kifejezés arra, amit érzek. A köszönöm elég enyhe kifejezés erre.  De természetesen szívből köszönöm, nagyon. Olyan hálát érzek, amit kifejezni, mondani, és leírni sem lehet."

"Örömmel értesültünk róla, hogy gyermekünk bekerült a programba. Reméljük sokáig tart a lelkesedése és sikeres lesz sportágában, amihez most támogatást is kapunk. A sikereknél is fontosabb azonban a mozgás egy olyan közösségben, ahova szülőként is jó tartozni. Köszönjük!"

Ezúton szeretnénk megköszönni a Gyerek Programba a bekerülést, mely nagy
segítséget jelent számunkra és örömet , hogy fiunk tovább folytathatja a focit
a klubnál."

A Vasas Gyerek Program fejleményeiről  továbbra is a www.vasassc.hu/gyerekprogram linken tájéjozódhatnak.


Hirdetések