Jenkei András, 2014.06.17. | Vízilabda

Dr. Steinmetz Ádámmal beszélgettünk, aki kettős szerepkörben, aktív játékosként és sportvezetőként is várja már az idénykezdetet.

Munkába állt mint utánpótlás szakmai igazgató-helyettes. Mik az első tapasztalatai?
- Erről most még nehéz bármit is mondanom, hiszen éppen holtszezon van. Az utóbbi hetekben főleg az átigazolásokkal foglalkoztunk, de már nagyon várom, hogy elkezdődjön a fiatalok számára is az érdemi munka. Az biztos, hogy júliustól új korszak kezdődik a Vasas utánpótlásában.

Mi lehet a klubnál kialakított rendszer legnagyobb előnye?
- Továbbra is az átjárhatóságot hangsúlyoznám, azt gondolom, hogy egy utánpótláscsapat játékosa rengeteget profitálhat abból, ha olyan szakemberek figyelik, mint Földi László, Fodor Rajmund, vagy a kapusok esetében Mátéfalvy Csaba. Az ajtó pedig nyitva áll a felfelé lépegetésre, persze az már a játékosokon múlik, hogy ki tud ezzel élni.

Említette az előbb az átigazolásokat, van ennek kapcsán már olyan hír, ami a nyilvánosságra tartozik? 
- Máris beszámolhatok konkrét nevekről, hiszen múlt héten eldőlt, hogy három tehetséges fiatal csatlakozik az ifi csapatunkhoz. Az egyikük Molnár Benedek Ákos, egy korábbi Vasas-játékos, a korosztályos válogatott jelenlegi kapusa. Kiss Kristóf Szeif szintén válogatott játékos, a harmadik érkező pedig Tóth Zsombor. Azért is tartom fontosnak, hogy rájuk külön kitérjek, mert ez már az a korosztály, amelynek tagjai, ha élnek a lehetőséggel, a felnőttek között is megmutathatják majd magukat. 

Mi lesz az utánpótláscsapatok nyári programja?
- Az volt a cél, hogy már a július 21-én kezdődő felkészülési időszak alatt is ideális körülményeket teremtsünk az összes utánpótlás csapat számára. Örömmel mondhatom, hogy az országos bajnokságokban szereplő három gárdánk Marcaliban fog edzőtáborozni, mindenki minimum egy hetet ott tölt majd el.

Térjünk át kicsit az aktív játékosi szerepkörére is. Az elmúlt napokban még kötéssel a vállán láttuk, mi történt?
- Még szeptemberben, a Fradi elleni Magyar Kupa negyeddöntőben sérült meg a könyököm, de akkor nem tűnt vészesnek, nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, azt hittem, csak egy rándulás. Később kiderült, hogy rosszabb a helyzet, és porcleválásom van, de a szezon végéhez közeledve nem volt idő rendbe rakni, mivel nagyrészt egyedüli center voltam Német Toni sérülései miatt. Január óta már komoly fájdalmaim voltak, de sikerült nagyjából szinten tartani. Most nyáron jött el az idő, hogy Dr. Hangody László és Dr. Szűcs Attila megműtsön, kioperálták a letört porcot, most már napról napra jobban érzem magam. A felkészülés kezdetére el is kezdhetem terhelni.

Ez alapján a válogatott szóba sem került már idén nyáron?
- Nehéz erre mit válaszolni, a kapitány Rióra épít csapatot, így megértem és elfogadom, hogy elsősorban a fiatalabbakkal számol. Nekem tiszta a lelkiismeretem, úgy gondolom, a bajnokságban bebizonyítottam, hogy még mindig a legjobb centerek egyike vagyok. Irigylem azokat, akik hazai közönség előtt játszhatnak majd az Eb-n, hál’Istennek 2006-ban ez nekem is megadatott. Egy biztos, ott leszek a Margitszigeten és szurkolok a csapatnak, a jegyem már megvan!


Hirdetések