Jenkei András, 2014.06.14. | Vívás

A strasbourgi kontinensviadalon ezúttal a csapatversenyek során is érem nélkül maradtak vívóink.

Kezdésként a magyar női párbajtőr válogatott Szász Emese vezérletével (+11) magabiztosan múlta felül Izraelt, és jutott a negyeddöntőbe. Ott Olaszországot kellet volna felülmúlni az a legjobb négy közé jutásért, ez azonban nem sikerült.
Emese, az egyéni versenyben őt búcsúztató Del Carretto ellen érthetően óvatos volt az első asszóban, nem is „csinált” egyikük sem tust, így a második meccs is 0:0-ról indult. Antal Edina aztán tett róla, hogy nálunk legyen az előny (4:2). Ezután azonban az itáliaiak átvették az irányítást, amit a vasasos-duó sem tudott megakadályozni, és a vége 34:26 lett oda.
Az alsó-ágon Ukrajna és Lengyelország nem jelentett igazi akadályt a mieinknek, így Antal Edina és Szász Emese, Révész Julianna valamint Tóth Hajnalka társaságában az ötödik helyen zárt az Eb-n.

Férfi kardozóink a spanyolok ellen léptek a legjobb nyolc közé  (Szatmári +5, Szilágyi +3), viszont a következő körben  ők is a vigaszágra kerültek. A németek ugyan – Limbach nélkül különösen – verhetőek lettek volna, ám mégsem jött össze a továbbjutás, pedig Szatmári András ugyancsak kitett magáért (+7). A z utolsó párban Szilágyi Áron 39:40-ről, 43:41-re fordított, ám ellenfele ezután zsinórban négyszer talált (legalább is a zsűri szerint), és elúszott az érem.
A helyosztókon a franciákat vertük, a románoktól kikaptunk, így hatodikként fejezték be a fiúk a napot.

 


Hirdetések