Jenkei András, 2014.06.11. | Vívás

A strasbourgi Eb egyéni versenyeinek utolsó napján léptek pástra a férfi kardvívók, akárcsak női párbajtőrben, ezúttal is két vasasos versenyzőért szoríthattunk.

Mind Szilágyi Áron (5/1), mind Szatmári András (4/1) gond nélkül lépett tovább a csoportkörből, egyenesen a 32-es táblára.
A legjobb tizenhat közé is mindketten simán kerültek. Igaz ennek talán még olimpiai bajnokunk sem örült felhőtlenül, hiszen válogatottbeli csapattársa, Decsi Tamás elleni asszójában egyetlen találatig sem jutottak még el, amikor ellenfele bokája kifordult, és feladta a további küzdelmet. Annál szebb sikert ért el Szatmári András, aki a német színekben szereplő, egyébként erdélyi gyökerekkel rendelkező Szabó Mátyást verte nagyon magabiztosan (15:6). Sajnos eddig tartott mindkettőjük számára a nap sikeres része, hiszen a nyolcaddöntőben Áront a francia Rousset (10:15), míg Andrást egy másik német Hübers (13:15) búcsúztatta.

A 2014-es Európa-bajnokság férfi kard egyéni végső eredménylistáján Szilágyi Áron neve mellett helyezési számként a 10-es, Szatmári Andrásé mellett pedig a 16-os szerepel.

 


Hirdetések