Jenkei András, 2014.06.09. | Magazin

Több nézőt és lelkesebb szurkolást érdemelt volna a két csapat – írta a korabeli sajtó.  35 évvel ezelőtt ezen a napon a Vasas 5:3-ra verte a Fradit, de 1979-ben még más volt a mérce, a 15 ezer néző a Népstadionban kifejezetten kevésnek számított, pláne, hogy előmérkőzés is volt (MTK-Honvéd).

A Képes Sport a feltűnően alacsony nézőszám miatt hosszas litániába kezdett arról, hogy a Népstadionban nincs elég büfé, piszkosak a vécék és az ülőhelyek, amit még a remek játék sem ellensúlyoz.

Merthogy a játék remek volt. A Vasas így állt fel: Mészáros – Török, Hegedüs, Komjáti, Halász – Birinyi, Müller, Zombori – Izsó, Kiss, Várady. Az első félidő az FTC-é volt, rohamoztak, 2:1-es vezetést szereztek, és egy sor helyzetet ki is hagytak, ám a második játékrészben nagyon feljavult az angyalföldi középpálya, Kiss Laci pedig végképp ellenállhatatlannak bizonyult. A Vasas a Ferencvárossal ellentétben kihasználta a helyzeteit, így végül magabiztosan nyert. A közönség nagy tapssal jutalmazta a levonuló csapatokat, még a zöld-fehér drukkerek sem voltak elégedetlenek.

A nyolc gólt Kiss (3), Várady és Zombori, illetve Nyilasi (2) és Magyar szerezték. Az összes közül a legszebb Várady szólója volt, a kényes ízlésű Hegyi Iván szerint ez lehetett a hamarosan megújuló Népstadion történetének egyik legpompásabb találata: Béla nagy lendülettel indult meg, gyakorlatilag a komplett ferencvárosi védelmet kicselezte, majd a 16-oson belülre érve a jobb felső sarokba ívelt.


Hirdetések