Jenkei András, 2014.06.09. | Vívás

A strasbourgi Európa-bajnokság női párbajtőr egyéni versenyében két vasasos vívónő is pástra lépett.

Összesen hetvenketten indultak ebben a számban, a csoportkörből Szász Emese 5/1-es aránnyal egyből a legjobb 32 közé lépett, míg Antal Edina 3/3-as mutatóval biztosította helyét a főtáblán. Ott Edina, egy finn vívónő elleni győzelem után, a német Szozanska ellen 15:9-re alulmaradt és zárt végül a 28. helyen.

Szász Emese világranglista-éllovasként érkezett az Eb-re, a 16 közé jutásért pedig mindjárt egy egykori Európa-bajnokot fogott ki az észt Embrich személyében. Kemény küzdelem után Emese a végén döntötte el a továbbjutást. A nyolcaddöntőben az a francia Rembi következett, aki egyrészt élvezte a hazai pálya előnyét, nem is olyan régen pedig, a rió világkupán, a döntőben múlta felül a mi lányunkat. Ezúttal azonban ez nem jött össze neki. Mostani összecsapásuk első kétszer három perce alatt mindössze egyetlen találat született (Emese vezetett), a hajrában viszont a franciának támadnia kellett, világklasszisunk pedig ezekből sorra szerezte a találatokat (10:4).
A négy közé jutásért a ranglistán negyvenen kívüli Del Carretto verhető ellenfélnek tűnt – egészen az asszó kezdetéig. Végig ő vezetett, Emese futott az eredmény után, hiába (9:15), így ezúttal egy Európa-bajnoki ötödik hellyel gazdagodott sikerlistája.

 


Hirdetések