Jenkei András, 2014.06.05. | Röplabda

Június első hétvégéjén kerül megrendezésre a 2014. évi strandröplabda bajnokság első fordulója, melynek házigazdája Győr városa lesz.

A bajnokság első állomására, amely egyben válogató torna is, 19 férfi és 11 női duó adta le a nevezését. A női mezőnyben megtalálható a nemrégiben megalakított Vasas női strandröplabda szakág párosa is, melyet Szabó Adrienn és Miklai Zsanett alkot. 

A lányoknak túl sok idejük nem volt az összecsiszolódásra, hiszen a közös munkát Buday Balázs irányításával csak a múlt héten tudták elkezdeni. Adrienn az eredeti elképzelések szerint Stefanik Orsolyával képviselte volna klubunkat, de Orsi sajnálatos sérülést szenvedett a junior bajnoki döntőn, így Miklai Zsanett ugrott be a helyére. A vasasos duó a rövid felkészülési idő ellenére mindent megtesz a sikerért, napi két-három órás rendkívül intenzív edzésekkel készülnek. 

A csütörtöki tréning után Miklai Zsanettet kérdeztük a felkészülésről:
- A strandröpiről tudni kell, hogy másként veszi igényeb az embert, mint a teremröpi, hiszen a homokban többnyire a technikás, míg a teremben főleg az erőjáték dominál. Eleinte zavaró volt az egyenetlen talaj és a mély homok, de a sok gyakorlás már kezdi éreztetni a jótékony hatását. Lassan három hete edzek homokban, de Adrival sajnos csak az elmúlt egy hétben tudtunk együtt készülni. Az idei lesz az első strandröplabda szezonunk, így ez a nyár tanulópénz lesz a számunkra, de a szezon végére azért szeretnénk a legjobb négy közé bekerülni. Ennek eléréséhez minél több helyszínen várjuk, a mindig remek hangulatot teremtő Vasas-drukkerek biztatását is. 

 


Hirdetések