Jenkei András, 2014.06.02. | Röplabda

A magyar női válogatott huszonnyolc év elteltével harcolta ki újra az Európa-bajnoki részvétel lehetőségét.

A fentebb leírtak alapján így aztán történelminek is nevezhetjük az izraeli selejtezőben elért eredményt, aminek aktív részese volt a Vasas Óbuda három kiválósága, Lévai Vivien, Tálas Zsuzsanna és Vacsi Evelin.


                                                                                                         fotó: cev.lu

A két tornából álló selejtezősorozat első állomásán – ahogy korábban mi is megírtuk – a magyar csapat három győzelemmel, veretlenül végzett az élen. A hétvégi izraeli selejtező viszont nem indult jól, de annál szebben végződött.

Az első meccsen a franciáktól, majd a másodikon a vendéglátó izraeliektől is vereséget szenvedtünk. Az utolsó fordulóban a magyar válogatottnak már nem csak a saját kezében volt a sorsa. A lányok mindenesetre a magukét megtették, hiszen három szettben felülmúlták a svédeket.  Ezután a franciáknak kellett szorítani, hogy három vagy négy szettben legyőzzék a hazaiakat. A gallok megtették ezt a szívességet – persze így ők mehetnek a pótselejtezőre –, 3:0-ra nyertek, így a mieink egyenes ágon lettek résztvevői az 2015-ös Eb-nek.

Eredmények:
Magyarország – Franciaország 1-3 (-20, -25, 17, -22)
Netanya, 50 néző.

Vezette: Altiparmak (török), Ivanov (bolgár).
Magyarország: Tálas 6, Vacsi 7, Dobi 5, Liliom 2, Sándor 29, Horváth D. 8. Csere: Lévai (liberó), Széles, Pallag 9, Szombathelyi, Kötél Zs., Szakmáry. Szövetségi kapitány: Jan de Brandt.

Magyarország – Izrael 1-3 (-24, 14, -11, -17)
Netanya, 300 néző.

Vezette: Ivanov (bolgár), Zulfugarov (azeri).
Magyarország: Tálas 4, Vacsi 5, Dobi 11, Liliom 7, Sándor 21, Horváth D. 5. Csere: Lévai (liberó), Pallag 4, Széles, Szombathelyi, Kötél Zs., Szakmáry 2. 

Magyarország – Svédország 3-0 (15, 18, 20)
Netanya, 50 néző.

Vezette: Altiparmak (török), Zulfugarov (azeri).
Magyarország: Tálas 2, Vacsi 9, Dobi 8, Liliom 5, Sándor 17, Pallag 10. Csere: Lévai (liberó), Szombathelyi.

 


Hirdetések