Jenkei András, 2014.05.28. | Röplabda

A junior bajnokság döntőjében ezüstérmet szerzett a Vasas Óbuda, a dobogós hely azonban egy rossz hírrel is társul, a fináléban súlyosan megsérült Stefanik Orsolya.

A péntek hajnali indulást követően délelőtt tíz órától már a nyíregyházi Bem József Általános Iskola pályáján kellett bizonyítania lányainknak, ám a korai kelés ellenére is magabiztos, három szettes győzelmet arattunk a házigazdák felett. A csoportkör második meccsén a Kaposvár csapata volt az ellenfelünk, az összecsapás pedig még a délelőttinél is simább győzelmet hozott, így csoportelsőként már a másnapi elődöntőre készülhetett együttesünk. Ezen stabil játékkal, igazi csapatként működve győztük le a Kormos Mihály irányította békéscsabaiakat. Az első játszmát ugyan ellenfelünk nyerte, ám Stefanik Orsolya, és a csereként beálló Pekárik Eszter vezérletével fordítani tudott együttesünk. 


                                                                                           fotó: Doba István - archív

Az Aluprof-TF elleni döntő előtt nehezítette a helyzetet, hogy több alapemberünk is sérüléssel bajlódott, ám ennek ellenére legerősebb kezdőnkkel vágtunk végül neki a finálénak. A csapat játékán azonban sajnos látszódott, hogy kulcsembereink nem százszázalékosak. A második szett végjátékában aztán megpecsételődött a sorsunk, csapatkapitányunk Stefanik Orsolya rosszul fogott talajt, mentővel kellett kórházba szállítani. A torna végén a Vasas Óbuda legjobbjának megválasztott Stefanik kiválásával jelentősen meggyengült csapatunk, a folytatásban már nem tudott komolyabb ellenállást kifejteni.

Összegzésként elmondható, hogy a lányok a sérülések ellenére is becsülettel küzdöttek, és Magyarország második legjobb junior korú együtteseként zárták a 2013/14-es idényt. 
Szomorú viszont, hogy a Budapesten elvégzett vizsgálatok kimutatták, Stefanik Orsolya elülső keresztszalag szakadást szenvedett, és a műtétet követően nagyjából fél éves kihagyás vár majd rá. Komoly veszteség ez, hiszen Orsi alapembere a Vasas Óbuda felnőtt együttesének is, és bizony sokáig nem számíthat rá majd Jókay Zoltán. 

Sarlós Márton

Eredmények:

Vasas Óbuda – Nyírsuli 3:0 (19, 21, 10) 
Vasas: 
Stefanik 16, Szabó A. 9, Gubicza 6, Benkó 6, Petőváry 9, Fábián 3. Csere: Dobrovits (liberó), Szalay 4, Durst 4.

Vasas Óbuda – Kaposvár  3:0 (8, 15, 16)
Vasas: 
Stefanik 6, Szabó A. 10, Benkó 12, Pekárik 8, Gubicza 12, Durst 4. Csere: Dobrovits (liberó), Fábián 1, Villám Cs. 3, Petőváry 1, Szalay 1

Vasas Óbuda – Békéscsaba 3:1 (-22, 21, 20, 19)
Vasas:
 Stefanik 21, Benkó 8, Szabó A. 13, Gubicza 13, Petőváry, Fábián 4. Csere: Dobrovits (liberó), Pekárik 15.

Vasas Óbuda – TF 0:3 (-20, -22, -14)
Vasas:
 Stefanik 7, Benkó 3, Szabó A. 6, Gubicza 13, Pekárik 5, Fábián 3. Csere: Dobrovits (liberó), Petőváry 1, Durst, Villám Cs., Szalay. 


Hirdetések