Jenkei András, 2014.05.27. | Ökölvívás

A Fáy utcai ökölvívóteremben megrendezett viadalon, amelyen ezúttal a különböző országos régiók serdülő ökölvívói küzdöttek meg egymással, három arany-, és két ezüstérmet szereztek a Vasas fiataljai. 

A szakosztály, és az egész magyar ökölvívás 2009-ben elhunyt mecénásánra emlékeztek a résztvevők a  háromnapos torna során.

Három győztesünk közül Rostás Renátó kisebb egészségügyi problémája ellenére is vállalta a megmérettetést a 38,5 kg-osok között. Renátónak bő egy hónap alatt ez a volt a harmadik viadala amelyen szorítóba lépett, de mint ahogy mondani szokás: teher alatt nő a pálma. Olyannyira, hogy a döntőben revánsot tudott venni azon a riválisán, aki néhány héttel ezelőtt a Diákolimpián legyőzte őt.   A magasabb súlycsoportokban Rácz Györgynek három, míg Rostás Armandónak két győzelemre volt szüksége az elsőséghez, utóbbi a torna legtechnikásabb öklözője címet is elnyerte. 
Kitett magáért Papp Richárd és Juhász-Nagy István is, akik szintén a döntőig meneteltek, ott azonban nem tudtak felülkerekedni ellenfeleiken. 

A három napig tartó verseny döntőit szombaton, a Vasas Családi Nap keretén belül rendezték meg. A szépszámú közönség előtt két felnőtt kiválóságunk is ringbe lépett. Holczinger Alex és Fodor Milán egyaránt presztízscsatát nyert  meg ellenfelével szemben.

A szombati döntők után Ráth Miklóst a Vasas ökölvívó szakosztályának utánpótlás edzőjét kérdeztük a látottakról:
Hat vasasos ökölvívó összesen öt érmet szerzett, elégedettnek tűnik. 
- Igen, maximálisan az vagyok, hiszen a fiúk hatalmas terhelésnek vannak kitéve, de egytől-egyig kiválóan bokszoltak a hétvégén, szívüket-lelküket kitették a sikerért. 

A döntő után az ökölvívóterem sarkaiban fáradtan szundikáló ökölvívókat láttunk, de nemcsak ők, hanem ön sem tűnik túl frissnek.
- Ne is mondja. Nem panaszként mondom, de az elmúlt hónapokban szusszanni sem volt időnk. Az edzések mellet három versenyen is elindultunk, előbb a Diákolimpiai döntőn, aztán a Budapest Bajnokságon, most hétvégén meg idehaza, a saját rendezésű  id. Süllős Gyula Emlékversenyen. Persze ez öröm, hogy van feladat bőven, de az is is biztos, hogy egyáltalán nem unatkoztunk az utóbbi időben.

Sőt, ha jól tudom a hét közepétől újabb megmérettetés vár a Vasas bokszolóira.
- Csütörtöktől-szombatig rendezik meg a komoly hagyományokkal bíró 64. Bornemissza Gergely Emlékversenyt, melyen több súlycsoportban is esélyesnek számítanak  ifjúsági és junior versenyzőink. 

 


Hirdetések