Jenkei András, 2014.05.27. | Magazin

A MOB dr. Kamuti Jenő által vezetett Fair Play Bizottsága öt kategóriában adott át díjakat hétfő este a Hilton Szállóban. 

A pályázatra a bizottság olyan javaslatokat, jelöléseket várt, amelyek kiemelkedően sportszerű cselekedetet, a fair play elveit folyamatosan és példamutatóan szem előtt tartó életpályát vagy a fair play értékek népszerűsítése területén mutatott kiemelkedő tevékenységet tükröznek. A gálán összesen huszonkét személy vagy szervezet vehetett át trófeát, diplomát, levélelismerést. 

A „Fair Play cselekedet” kategóriában a „Trófeát” Hosszú Katinka a Vasas világklasszis úszója érdemelte ki, rajta kívül „Diplomát” vehetett át Kmegy Dániel aki 2013-ban klubunk birkózója volt.

Hosszú Katinka a tavaly nyári barcelonai világbajnokság előtt, a nyugodt felkészülését áldozta fel annak érdekében, hogy jelenlétével támogassa hazánk pályázatát a 2021-es úszó, vízilabda, műugró, szinkronúszó és nyíltvízi úszó világbajnokság rendezésére. A siker teljes volt, a vb-re hét év múlva Budapesten kerül sor, Katinka pedig kétszer is a világbajnoki dobogó legtetejére állhatott Barcelonában.

Kmegy Dániel a Kecskeméten rendezett szabadfogású birkózó OB-n – feladva a győzelem lehetőségét – nem támadta a tovább meccs közben megsérülő,  és így védekezésképtelen ellenfelét. A versenyen végül bajnoki bronzérmet szerzett.

„Fair Play a szabadidősportban" kategóriában „Trófea" elismerésben részesült Monspart Sarolta, aki a Vasas sífutójaként 25 magyar bajnoki címet szerzett.


                                                                                                                      fotó: mob.hu

 


Hirdetések