Jenkei András, 2014.05.26. | Magazin

Két éve ezen a napon játszotta eddigi utolsó első osztályú bajnoki mérkőzését a Vasas labdarúgó csapata. 

A sérülések és eltiltások miatt meglehetősen felforgatott, Ilizi – Huszárik, Mileusnic, Tóth M., Kovács G. – Mehmedagic, Varga G., Tóth B. – Dajic összeállítású együttes 3:2-es vereséget szenvedett Diósgyőrben. A hétezer néző előtt változatos, élénk iramú mérkőzést játszottunk, és nyugodtan mondhatjuk, hogy ha korábban is ilyen teljesítményre lettünk volna képesek, nem estünk volna ki az NB1-ből.

Gyorsan hátrányba kerültünk, a hazaiak fiatal csatára, Bacsa először a 3. percben talált be, majd a 16. percben másodszor is eredményes volt – ez volt élete első két NB1-es gólja. Dajic egy kontra végén megelőzte a védőket és szemfüles góllal szépített, ám Tisza szabadrúgásával megint kettőre nőtt a különbség. A 36. percben Tóth Balázs tizenhét méteres lövése pattant a diósgyőriek kapujának bal alsó sarkába, és ekkor kevesen gondolták volna, hogy ezzel vége a gólgyártásnak. A második félidőben mindkét oldalon számos helyzet kimaradt. A nézők élvezetes csatát láttak, nem lehetett érzékelni, hogy voltaképpen tét nélküli mérkőzésről volt szó: a DVTK helye biztos volt a középmezőnyben, a Vasas pedig már semmiképpen sem érhette utol az előtte állókat.

Szomorú emlék az is, hogy ez volt az akkor mindössze tizenkilenc esztendős Rakaczki Bence életének utolsó meccse. A hazaiak tehetséges hálóőrénél nem sokkal később rákot állapítottak meg az orvosok, a fiatal sportember 2014 januárjában hunyt el.


Hirdetések