Jenkei András, 2014.05.21. | Röplabda

A hétvégén, Kecskeméten rendezték az Országos Gyermek Bajnokság 2013/2014-es kiírásának döntőjét, korosztályos csapatunk remekelt a három nap során. 

A péntek reggeli utazást követően déltől, az Eger ellen kezdte meg szereplését Halász Márta vezette csapatunk a torna erősebb, „B” jelű csoportjában. A két együttes korábban soha nem találkozott egymással, így a lányok kissé megilletődötten kezdték a mérkőzést. Nehezen indult be a Vasas-henger, de mindent eldöntő ötödik szettben már esélyt sem adtak ellenfelüknek a lányok. 

Ez a siker hatalmas lökést adott a csapatnak, ami már a második csoportmeccsen is megmutatkozott, hiszen tudatos, okos játékkal 3:0 arányban múlták felül azt a Nyíregyházát, akiket korábban még sohasem sikerült megverniük. Csoportelsőként egyből az elődöntőbe jutott együttesünk, a keresztjáték során pedig kiderült, a fináléért ismét a szabolcsiakkal kell megmérkőzniük a lányoknak. Újabb három szettes, gyors győzelem után következhetett a finálé, ahol a felnőtt bajnokság, valamint az Országos Mini Kupa döntőjét követően a szezon során harmadszor is békéscsabai együttes volt a Vasas Óbuda ellenfele.

A vasárnapi, délután fél egytől rendezett fináléban a mieink kezdtek jobban, ám a folytatásban rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtott mindkét gárda, így négy szett után 2:2-re álltak a felek. Következhetett az aranyéremről döntő ötödik szett. Mindkét csapat keményen harcolt, ám a végjátékban a mieink voltak fegyelmezettebbek, a hajrában már lehetett látni, hogy nem engedik ki a kezükből a győzelmet. Az aranyat jelentő tizenötödik pontunk után a lányok egyszerre sírtak és nevettek, és nem maradt el az oly szívesen látott piros-kék örömtánc sem. 

Az OGYB győztes csapat tagjai: Harmat Borbála, Papp D. Lujza, Németh Anett, Villám Csenge, Szedmák Réka, Kotormán Réka, Zelenák Zsófia, Punk Zsófia, Juhár Dalma, Tóth Blanka, Pákay-Szabó Szonja, Nagy Kata, Mézes Boglár, Mihály Dorka és Ambrosio Melani.
A torna legjobb játékosának Németh Anettet, a Vasas legjobbjának Papp D. Lujzát választották, míg az OGYB legjobb edzőpárosa a Halász Márta és Gintner Domonkos alkotta piros-kék stáb lett. 

Sarlós Márton  


Hirdetések