Jenkei András, 2014.05.19. | Vívás

Az ötkarikás játékokig két év még természetesen hátra van, klasszisunk a brazil nagyvárosban világkupa viadalon jutott el a fináléig.

Szász Emese őrzi kiváló formáját, a 2014-es esztendőben rendezett világkupa viadalokon eddig már begyűjtött egy aranyat és egy bronzot, szombattól pedig már az ezüst sem hiányzik a kollekcióból. 

A sorozat brazíliai állomásán, két vasasos lány képviselhette a magyar színeket a főtáblán. Antal Edina ugyanis sikerrel vette a selejtezőt, sőt a nála előbbre rangsorolt ukrán Krivickát is legyőzte a legjobb 64 között. A tizenhatba jutásért viszont – akárcsak februárban Lipcsében egy körrel korábban  – ezúttal is világklasszis klubtársával találta magát szembe. Kettőjük párviadalát Emese 15:5-re nyerte, aki ezután svéd, olasz és kínai ellenfélen túljutva jutott el a döntőig, ahol a feltörekvő francia Rembivel már nem bírt.

Férfi kardozóink a nagy hagyományú Wolodyjowski emlékversenyen zárták le idénybeli világkupa szereplésüket. A vasárnapi főtáblán Szilágyi Áron mellett ott volt Iliász Nikolász és Szatmári András is, akik sikeresen teljesítették a selejtezőt, ám a legjobb 32 közé már nem kerültek be. Olimpiai bajnokunk viszont három, egészen nagy tusarányú győzelemmel szerezte meg a jogot a negyeddöntőre.  Ott az orosz Jakimenkóval csatázott, egyetlen találat döntött ellenfele javára. 

Szilágyi Áron az összesítésben az ötödik helyen végzett, és Szász Emeséhez hasonlóan ragyogó tavaszt zárt, ami a nyári világversenyekre (Eb, vb) történő felkészülésüket minden bizonnyal könnyebbé teszi.


Hirdetések