Jenkei András, 2014.05.18. | Vízilabda

A Vasas serdülő és gyermek vízilabda csapatai május 4. és 10. között napi két edzéssel, idilli környezetben, Horvátországban készülhettek a bajnoki rájátszás további megmérettetéseire. 

Az egy hétig tartó edzőtábor során a szakmai stáb délelőttönként kemény, de rendkívül változatos edzéseket tartott. A programban többek között szerepelt tengerparti futás, sok-sok úszás és kétkapuzás is. A változatos tréningek mellett, a kiváló szervezésnek köszönhetően, a piros-kékek éles meccseket játszhattak helyi együttesek ellen is. A mérkőzéseken jól látszottak a vízilabda kultúrát illető különbségek, hiszen a vendéglátók többnyire a délszláv harcos játékot erőltették, míg a mieinket főleg a technikás, precíz passzos vízlabda jellemezte.

A nagy fizikai megmérettetések mellett azért természetesen a játékosoknak számos lehetőségük volt a kikapcsolódásra is. Az edzői stáb vezetésével a fiatalok motorcsónaktúrán vettek részt a közeli szigetek körül, ahol a vállalkozóbb kedvűek a hideg tengerbe is belevetették magukat. Nem maradhattak el a kulturális programok sem, melyek közé tartozott a sibeniki Szent Jakab-katedrális meglátogatása, valamint csapataink egy hajóúttal egybekötve felfedezhették a helyi Nemzeti Park természeti szépségeit is.

Az edzőtábor a szülők számára nem jelentett többletterheket, hiszen a teljes költségét, beleértve némi költőpénzt is, TAO forrásból a Vasas Sport Club finanszírozta.

Nádor Zsombort, a csapatokat elkísérő egyik utánpótlásedzőt kértük rövid összegzésre:
- Nagyon hálásak vagyunk a klubnak, amiért létrejöhetett ez az edzőtábor. Mind szakmai, mind pedig csapatépítés szempontjából kiválóan szolgálta a felkészülésünket az egyhetes horvátországi út. A fiúkat sikerült kicsit kirángatnunk a megszokott környezetből, még jobban összecsiszolódtak, ez pedig fontos lehet a közelgő  bajnoki  rájátszás szempontjából






Hirdetések