Jenkei András, 2014.05.11. | Labdarúgás

Két rutinos támadójának vezérletével ismét nagygólarányú győzelmet aratott a Vasas, ezúttal hazai pályán.

Vasas – Kisvárda  4-1 (1-1)
Illovszky-stadion, 1000 néző.

Vezette: Lovas (Márton, Mohos)

Vasas: Hermány – Görgényi, Grúz, Tamás L., Horváth L. (Ádám M., 46.) – Gál M. – Cseke, Berecz, Nagy T. (Vida, 59.), Remili – Ferenczi I. (Szabó B, 76.).
Vezetőedző: Szanyó Károly

Kisvárda: Nacsa – Molnár R., Oláh D., Mboussi, Bognár Zs. – Farkas M., Kornutyak – Miskolczi (Varga A., 80.), Üveges (Popovics, 69.), Irhás (Brankovics, 61.) – Pavlov.
Vezetőedző: Révész Attila

Gólszerző: Ferenczi 2  (19. 54.), Remili 2 (51., 83.) ill.: Oláh D. (35.)
Sárga lap: Horváth L. (24.), Grúz (36.), tamás L. (50.), Berecz (83.) ill.: Miskolczi (15.), Kornutyak (27.), Üveges (41.), Pavlov (58.), Farkas M. (80.)

Két születésnapos legendánk – Gedó György és Raduly József – végezte el a találkozó kezdőrúgását, amelyre meglepően népes és zajos szurkolósereg érkezett az ukrán határ közelében fekvő kisvárosból. 

Hangos biztatásukat közel húsz percig nem is tudtuk elnémítani, hiszen – bár egyértelműen uraltuk a játékot – támadóink meglehetőesen esetleges módon közelítették meg a fehér felsőben játszó ellenfél kapuját. A huszadik perc táján aztán Ferenczi István sokadszor bizonyította, hogy képességei még mindig egyedülállóak, harminchét évesen is „életveszélyes” az öt és feles környékén. Cseke beadását előbb a kapufára perdítette, majd a visszapattanó labdánál is ő eszmélt elsőként. 
A vezetés talán túlságosan elégedetté tette a mieinket. A vendégek többször is megközelítették a tizenhatosunkat, mégis váratlanul jött az egyenlítés – bár ehhez kellett egy szerencsétlenül pattanó felszabadító rúgás is.

A szünetben Szanyó Károly védő helyett csatárt küldött a pályára, ami egyértelműen jelezte hiányérzetét az addig látottakkal kapcsolatban. Hamar sikerült megnyugtatni őt játékosainak. Remili Mohamed szép csellel játszotta tisztára magát, majd kilőtte az alsó sarkot. Három perccel később a nagy kedvvel játszó Berecz Zsombor önzetlenül tálalt a most is jókor, jó helyen járó Ferenczi elé, akit az üres kapu nem állított túl nagy kihívás elé.
Ezután hiába játszottunk továbbra is mezőfölényben, újabb gólt csak a hajrában sikerült szerezni. Berecz ezúttal Ádám Martint hozta helyzetbe, akinek lövését a kapus még ki tudta ütni, ám éppen Remili elé…


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A tavasz során már sokadszor szerzett örömet szurkolóinak a Szanyó-legénység. Újfent jelezték, jó úton jár a Vasas labdarúgása. 


Hirdetések