Jenkei András, 2014.05.09. | Röplabda

A Folyondár utcai Sportcentrum adott otthont múlt hét végén az Országos Szupermini és az Országos Mini Kupa küzdelmeinek, amelyekre minden eddiginél több csapat adta le nevezését. 

Az Országos Szupermini Kupán (2003. január 1-jén és később született játékosok) a Vasas Óbuda három csapatot indított. A „Vasas 1” néven indulók az E csoportból veretlenül, az első helyen jutottak tovább, így csoportgyőztesekből álló, úgynevezett PIROS bajnokságban folytathatta. Az első körben, szoros csatákban ugyan, de csapatunk lecsúszott a továbbjutásról, és a 9-16. helyért játszhatott a továbbiakban. A lányok szépen küzdöttek a helyosztó mérkőzéseken, előfordult, hogy két szettes hátrányból felállva nyertek meccset, és végül a 10. helyen zárták a versenyt. A csapat tagjai Molnár Zsófi, Kovács Kata, Hodosi Veronika és Kömpf Gréta voltak.

A Stankovics Alinda, Szoboszlai Bella, Kósa Judit, Nemes Bori és Altorjay Virág alkotta „Vasas 2” tagjai közül legtöbben csak szeptemberben kezdték az ismerkedést a röplabdával, de volt köztük olyan is, aki mindössze három hete jött először edzésre. Dicséretre méltó, hogy a lányok ennek ellenére is nagyon szépen, harcosan játszottak. Csoportjuk harmadik helyének megszerzését követően a ZÖLD bajnokság helyosztóin az összes meccsüket megnyerve végül a 9. helyen végeztek. Benedek Csilla vezetésével tisztesen helytállt, és a 11. helyen végzett a kezdő röplabdázókból álló „Vasas 3” is, Regős Laura, Straubinger Panni, Zimmermann Orsi, Märcz Mira és Bánki Borka játékának köszönhetően.

Az Országos Mini Kupán (2001. január 1. és 2002. december 31. között született játékosok) szintén három csapattal képviseltette magát szakosztályunk, méghozzá fantasztikus eredményekkel. A kiemelt bajnokságban a mieink mindhárom csoprtmérkőzésüket megnyerve, elsőként jutottak tovább. Sorrendben a Palota, a BBRA és a Szombathely csapata volt kénytelen fejet hajtani a Halász Márta vezette Vasas előtt. A négy közé jutásért a Gödöllő csapatát múlták felül a lányok egy kiélezett mérkőzésen, így következhetett az elődöntő, az erősebb nyíregyházi együttes ellen. A remekül sikerült első játszmát követően a másodikban egyenlített ellenfelünk, így következhetett a mindent eldöntő, harmadik szett. A Nyíregyháza kezdett jobban, és behozhatatlannak tűnő, kilenc pontos előnybe kerültek (4:15). Halász Márta második időkérését követően azonban példás tartásról tanúbizonyságot téve szép fokozatosan felálltak a padlóról a mieink,  23:23-nál utolérték ellenfelüket. Innentől kezdve már nem volt megállás, 26:24-re megnyerte csapatunk a döntő szettet, így bejutott a Békéscsaba elleni fináléba. Sokan mondogatták, hogy megismétlődik majd a felnőtt döntő, ám a lányok nem foglalkoztak a babonával és fegyelmezett, koncentrált játékkal esélyt sem adtak ellenfelüknek a fináléban, 2:0 arányú győzelmükkel pedig elhódították az idei Mini Kupát! A győztes csapat tagjai Mihály Dorka, Szedmák Réka, Punk Dóri, Szarvas Lili, Berndt Kriszti, Büki Sári, Klinszky Lara, Szentkereszty Dalma és Sárdi Hanna voltak. A torna legjobb játékosának Szedmák Rékát választották, ám külön dicséret illeti a remek formában röplabdázó Mihály Dorkát is, valamint az egész csapatot, akik a Vasas Óbuda első idei korosztályos aranyérmét gyűjtötték be. Különösen jó volt látni, hogy másik két nevezett csapatunk tagjai az elsőtől az utolsó percig bíztatták társaikat, és fantasztikus hangulatot varázsoltak a Folyondár utcába másodedzőjük, Szombathy András vezetésével. Valahol itt kezdődik az igazi csapatszellem…

Hatalmas dicséret illeti a Kőnig Gábor vezette „Vasas 1”-et is, hiszen négy játékost leszámítva az eggyel alacsonyabb, kismini korosztály tagjai alkották a csapatot, ám ennek ellenére is az előkelő 6. helyen végeztek. Ráadásul csak rosszabb pontarányuknak köszönhetően csúsztak le a 4-5. pozícióról, az Ésik Luca, Tánczos Lili, Tamáska Zita, Nagy Kolozsvári Ágnes, Turák Málna, Dékei Kíra, Tóth Dalma, Barabási Liza, Brandt Barbara, Bulyáki Hanna és Stankovics Adél alkotta csapat remekül állt helyt. A „Vasas 2” Benedek Csilla és Bánhidi Viktória vezetésével több jó meccset is játszott és végül a 19. helyen zárta az Országos Mini Kupa küzdelmeit. A csapat tagjai Horváth Antónia, Rónai Zsófi, Nagy Orsi, Halbritter Nina, Honvéd Tímea, Turcu Nóri, Jellinek Lili, Jakab Emese, Kosaras Dóra, László Bezeczky Bianka és Carolina Mendonca voltak. 

Korosztályos csapatainknak ezúton is gratulálunk! A női röplabda utánpótlás tornái hétvégén az Országos Kismini Kupával folytatódnak, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk a Folyondár utcában.

Sarlós Márton      


Hirdetések