Jenkei András, 2014.05.07. | Ökölvívás

15 piros-kék ökölvívó = 12 érem. Összesített csapat második helyezés. 

Alaposan kitettek magukért a Vasas boxolói az Újpesten megrendezésre kerülő Budapest Bajnokságon, ahol ökölvívóink minden korcsoportban érmes helyeken végeztek.  

Kétség sem férhet ahhoz, hogy a Vasas ökölvívó szakosztályában remek munka folyik az utánpótlás nevelés terén is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a serdülő versenyzőink egy héttel a diákolimpia megnyerése után a Budapest Bajnokságon is parádéztak. Négy egyéni aranyat valamint egy-egy ezüst illetve bronzérmet szereztek, így az egyéni elismerések mellett ezen a viadalon is átvehették a legjobb serdülő csapatnak járó kitüntetést. A már rutinosabbnak számító ifik és juniorok az előzetesen elvárt teljesítményt hozni tudták és három éremmel zárták a viadalt.

A felnőttek mezőnyében Holczinger Alex hosszú kihagyás után szállt ismét ringbe, és rendkívül szívósan és harcosan bokszolva lett Budapest Bajnok a 60 kg-osok között. 

Ráth Miklós értékelése:
- Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra, akik egytől-egyig kihozták magukból a maximumot. A Budapest Bajnokság végső összesítésben csupán másfél ponttal maradtunk el a KSI-től, így nem lehet okunk a panaszra. Külön ki kell emelnem a serdülő csapat nem mindennapi teljesítményét, akik egy héten belül megnyerték a Diákolimpiát és a Budapest Bajnokságot is. Bokszolóinknak nem lesz sok idejük pihenni, hiszen a következő megmérettetés a hétvégi Szabadring 2014 régiós verseny lesz, melynek a Vasas Fáy utcai csarnoka ad otthont.

Vasasos eredmények: 

serdülők
40kg Rostás Renátó arany
46kg Rácz György arany
52kg Rostás Armandó arany
76kg Papp Richárd arany
40kg Balogh Alex ezüst
62kg Juhász-Nagy István bronz

juniorok:
70kg Kozák László arany
75kg Berkes Dávid ezüst

ifjúságiak:
52kg Balogh József bronz

felnőtt:
60kg Holczinger Alex arany
64kg Fodor Milán ezüst
81kg Fouad Omár bronz


Hirdetések