Jenkei András, 2014.04.30. | Ökölvívás

Az elsőszámú vasasos ökölvívó, Bacskai Balázs hétvégén a „Belgrád Bajnoka” viadalon vett részt, és aranyéremmel tért haza a szerb fővárosból.

A nemzetközi tornán többek között szerb, orosz, örmény, olasz, szlovák, cseh, ciprusi és természetesen magyar válogatottak vettek részt. 75 kg-ban Bacskai Balázsnak szurkolhattunk, aki több peches sérülés után lépett újra szorítóba, és ismét bizonyította, hogy lehet vele számolni. Három meccset nyert meg, ez pedig aranyérmet jelentett számára. Az első körben egy jól küzdő ciprusit győzött le pontozással, majd egy hazai versenyző következett, aki mindössze a második menet elejéig bírta, ekkor Bacskai kiütötte.

A döntőben a szlovák Henrich Baginra is számolni kellett, de ő végül kihúzta, és „csak” pontozással maradt alul a Vasas-Süllős versenyzőjével szemben.

Az edző-édesapát, Bacskai Imrét kértük értékelésre a verseny kapcsán:
-   Benji kézsérüléssel bajlódott az utóbbi hetekben, így végig kérdéses volt, hogy el tud-e egyáltalán indulni a versenyen. Az elején aggódtam is kicsit, hiszen az első meccsén a ciprusi ellen nagyon verekedősen kezdett, ami veszélyeket rejt magában. Szerencsére fél menet után levetkőzte idegességét, utána már sokkal jobban mozgott, és szépen felőrölte az egyébként számomra meglepetést okozó ciprusit. Utána jött a szerb fiú, aki hatalmas vehemenciával kezdett, de ennek ellenére kevésszer talált. Úgy láttam, ez kis is zökkentette, Benji pedig a második menet elején ki tudta ütni. Ezt követően a döntőt is szépen megoldotta, rengeteget mozgott, az ütései pedig pontosak voltak, olyannyira, hogy számolni is kellett a szlovákra. A győzelméhez nem férhetett kétség, elégedett vagyok, a következő oroszországi versenyig vegyes edzéseket fogunk végezni, lesz benne állóképességi rész is, és gyorsasági feladatok is.


Hirdetések