Jenkei András, 2014.04.05. | Magazin

A Vasas kajakosai, Fábiánné Kati néni vezetésével idén egzotikus helyszínen készülnek fel a versenyszezonra. A csapat Abu Dhabiban tölti a következő heteket. A kemény munka mellett a némi írói vénával is megáldott Pauman Dánielnek hála, folyamatosan hírt kapunk a kinti történésekről. 

Rég nem jelentkeztem be, de nem azért mert kis csapatunkkal nem történt semmi érdemleges, hanem azon egyszerű oknál fogva, hogy kivoltam már, mint a földi kutya. Nem feltétlenül fizikálisan fáradt meg a testünk, inkább a szellemi leépülés jeleit tapasztaljuk. 
Kammerer Zoliból szinte vámpír lett, a szó azon értelmében, hogy mindig elhúzott függönyökkel a szobájában vaksötétet teremtett és ha éppen nem edzett vagy evett akkor aludt és alig mozdult ki a szobájából. 
Fáradt állapotom fura álmokat produkált. Egyik éjszaka például arról álmodtam, hogy a Chilébe utaztunk valami miatt, de lekapcsoltak minket a repülőtéren, mert csokit csempésztünk.

A csapat morálját javítandó ellátogattunk a Ferrari Worldbe, ahol a világ leggyorsabb hullámvasútja leledzik. Négy másodperc alatt cirka 240 km/h -ra gyorsul fel. Zoli és én egyből bevállaltuk az első üléssort, mert ha meg kell  halni, akkor legalább előkelő helyen tegyük azt meg. Becsatolás, védőszemüveg fel! Aztán szép lassan beálltunk a rajtra és zssssssssssuuuuuuufffff! Úgy eltorzult a fejünk, hogy ihaj csuhaj! Én a kezdeti sokk után már emelt kézzel kurjongattam, de Zoli nem igazán tudott ellazulni és ennek hangot is adott. Utána felültünk egy szolid kis szellemvasútra, de a hullámvasút kicsit odatett Zoli gyomrának. Még bevállalt egy szimulátort, de utána már nagyon rosszul volt. 


Hirdetések