Jenkei András, 2014.03.20. | Magazin

A Vasas kajakosai, Fábiánné Kati néni vezetésével idén egzotikus helyszínen készülnek fel a versenyszezonra. A csapat Abu Dhabiban tölti a következő heteket. A kemény munka mellett a némi írói vénával is megáldott Pauman Dánielnek hála, folyamatosan hírt kapunk a kinti történésekről. 

Elsőként a szombatról, ami egy fincsi, hosszú evezéssel kezdődött a kora reggeli órákban. Van egy nagy kör (cirka 24 km) amin végig lehet menni, megkerülve az egész Yas szigetet, amin a Forma 1-es pálya is doromboló macska módjára terpeszkedik el. 
Csoportokban, jó tempóban indultunk neki a körnek, csak arra kellett figyelnünk, hogy a nagy nyílt vízi öbölből a megfelelő helyen kanyarodjunk le abba a csatornába, ami végül visszakanyarog a strandon lévő bázisunkhoz. Sikerült majdnem eltévedni, de valaki a csapatból sasszemű volt és az éppen apály idején lévő vízről kiszúrta a kanális bejáratát. 
Kati néni egyszercsak lemaradt. Az olaj hazájában megtörtént a csúfság, miszerint kifogyott a nafta a motorosból. A csapat fele továbbindult, hogy minél előbb segítséget kérjenek a strandon lévő szolgáltatótól, míg mi segítettünk Kati nénit kitolni-vonni a Forma 1-es pálya egyik nagy mólójához, ahol azt hiszem, épp a helyi külügyminiszter jacthja dekkolt. Bár, talán helyesebb lenne a jacht szót rombolóra cserélni, mert volt vagy 130 méter hosszú és legalább 5-6 emeletes. Kulifai Totya a szárazföldön próbált fuvart szerezni Kati néninek, hogy visszajusson a szállodába, de végül a csataromboló egyik derék matróza hozott nekünk benzint, sőt és még be is pöffentette a kis motorosunkat. 

Ezek után fáradtan értünk vissza a strandra, de nem volt mit tenni, megígértük, hogy a strandröpi bajnokságon képviseltetjük magunkat. Egy hűs cider és pár hamburger után már felfrissülve vártuk a nagy megmérettetést a nekünk kisorsolt ellenfél ellen. Elég nagy tömeg gyűlt közben össze a parton, turisták, helyiek vegyesen. Szólt a muzsika, szóval minden remek volt. Csapatunk - Márk, Kugli, Áron, jómagam- jelentem szoros versenyben egy tie breaket is megnyerve igazán maradandót alkotott a Yas Beach forró homokján, a nálunk átlagban 1-2 méterrel magasabb és persze profi ellenféllel szemben, így emelt fővel vonultunk le a pályáról a strand közönségének hatalmas üdvrivalgása közepette, miközben együtt skandálták a RIA-RIA-HUNGÁRIÁT! 2-1-re kikaptunk…


Hirdetések