2013.05.07. | Labdarúgás
A Magyar Kupa elődöntőjében a Vasas a visszavágón is vereséget szenvedett DVSC-től, így ellenfelünk jutott a fináléba.

DVSC-TEVA – Vasas 3-1 (0-1)
Debrecen, 1000 néző.
Vezette: Pintér (Király, Becséri)

DVSC-TEVA: Verpecz – Ludánszki, Simac, Szűcs, Engel (Bouadla, 63.), Marcolini, Bódi, Spitzmüller, Lucas (Ferenczi, 52.), Czvitkovics, Sidibe, Pölöskei (Coulibaly, 46.).
Vezetőedző: Kondás Elemér

Vasas: Halasi – Ferkó Á., Turi, Nikolov (Lucas, 65.), Kovács D., Thiago, Cseke (Szedlár, 72.), Ádám M. (Görgényi, 46.), Berecz, Deyvison, Bobo.
Vezetőedző: Dirk Berger

Gólszerző: Coulibaly (54.), Coulibaly (77.), Sidibe (89.) ill.: Berecz (27.)
Sárga lap: Ludánszki (31.), Simac (39.), ill.: Thiago (21.), Deyvison (56.)

Mindkét vezetőedző jó néhány alapembere nélkül küldte pályára csapatát. Ez a mi esetünkben némileg kényszerből is történt, hiszen a keretből többen sérüléssel bajlódnak, így viszont legalább a Vasas Kubala Akadémia több fiatalja is szerephez jutott.

Az első fél óra kényelmes tempóban, hazai fölény mellett zajlott. Aztán a 27. percben Deyvison készített le egy labdát Berecz Zsombornak és a kubalás fiú huszonkét méterről parádésan csavart a kapu jobb oldalába. A vezetőgól felvillanyozta a mieinket, akik ezután többször is eljutottak a debreceni kapuig, amit a piros mezes védők időnként túlzott vehemenciával próbáltak megakadályozni. A hajrára aztán újra felülkerekedtek vendéglátóink, ám betalálniuk nem sikerült.

A szünetben csatárt váltottak a hazaiak, ami aztán döntőnek bizonyult a későbbiekben, hiszen a beálló Coulibaly kétszer betalált, a lefújás előtt pedig nem sokkal kiosztott egy gólpasszt. Ebben a játékrészben egyébként ellenfelünk uralta a játékot, a mi oldalunkon csupán brazil középcsatárunk jelentett némi veszélyt a debreceni kapura.


Hirdetések