2012.10.12. | Labdarúgás
Szilágyi Péter fiatal kora ellenére a Vasas rutinosabb labdarúgói közé tartozik, az edzőváltásról is kérdeztük őt.

Eddigi pályafutása során számos csapatban, több állomáshelyen is megfordult. Egy öltöző közösségére miként hat az új edző érkezése?
- Alapvetően profi játékosokról beszélünk, tehát ez elviekben nem jelenthet problémát. Persze a gyakorlatban minden ember más és más, mindenki egyénileg is megéli ezt a szituációt. Most nálunk állt elő az a helyzet hogy új edzővel kell megismerkednünk, ráadásul idény közben, de mindenképpen segíti a folyamatot Tóth András és Fernado Festa személye, hiszen van átmenet a régi és új szakmai stáb felállása között.

Túl van a Szapor Gábor irányította első edzésen. Tapasztalt gyökeres változásokat?
- Nem mondhatnám, így hét közben korábban is a maihoz hasonló típusú feladatokat végeztünk.

Szombaton pedig már Kazincbarcikán kell bizonyítani az új vezetőedzőnek, a szurkolóknak egyaránt.
- A Debrecennel többször is játszottam ott kupamérkőzést, illetve NB II-es bajnokit. A helyet ismerem, hiszen a pálya, a környezet nem változik, a csapattagok azonban nyilvánvalóan ott is cserélődnek. Annak ellenére nem lesz könnyű dolgunk, hogy jelenleg az utolsó helyen állnak a tabellán.

A mi helyzetünkben azonban csak a győzelem lehet a cél...
- Pontosan. Úgy kell oda mennünk, hogy csak nyerhetünk, mivel a végső célunk nem változott, és ez a feljutás. Ehhez a lehető legtöbb meccsen be kell gyűjtenünk a három pontot.

Eddig ezekből viszonylag sokat hullajtottunk el, azzal egyetért, hogy számunkra inkább most következnek a nyerhető találkozók?
- Én úgy gondolom, hogy eddig sem játszottunk olyan meccset, amelyik során nem volt esélyünk arra, hogy nyerjünk. Az, hogy ez nem sikerült mindig, én elsősorban az összeszokatlanság számlájára írom. Sokan, sok helyről jöttünk a nyáron, későn állt össze a keret, bizonyos játékelemek begyakorolása nélkül pedig nem lehet jól futballozni. Ezen a téren a hetek múlásával egyre előbbre jutunk, rövidesen már a támadásvezetésben sem lesznek problémák.


Hirdetések