2012.10.10. | Labdarúgás
A Ligakupa harmadik fordulójában lejátszott találkozón a Vasas uralta játékot, a pécsiek nem sokkal a lefújás előtt egyenlítettek.

Vasas – Pécsi MFC 1–1 (0–0) 
Illovszky-stadion, 300 néző. 
Vezette: Kiss N. (Kepe, Kulman) 

Vasas: Halasi – Polényi, Lucas, Mileusnic, Füredi – Venczel (Mehmedagic, 81.) – Balogh B., Reidan (Ferkó Á., 74.), Kovács D., Mundi (Deyvison, 61.) – Ádám M. 
Megbízott szakvezető: Tóth András 

Pécs: Sánta – Erőss, Causic (Gajág, 34.), Fodor F., Károly V. – Zelenyánszki, Panikvar – Nagy D. (Márkvárt, 55.), Szatmári L., Sztojmirovics (Gránicz, 84.) – Ceolin. 
Vezetőedző: Supka Attila 

Góllövők: Mundi (60.) ill.: Ceolin (88.)

Sárga lap: Reidan (45.) ill.: Károly (43.), Gajág (76.)

Új vezetőedzőnk, Szapor Gábor ezt a találkozót még a lelátóról figyelte, a kispadról a Tóth András, Fernando Festa edzőpáros irányította csapatunkat.

Nagy helyzettel indítottunk, a 3. percben Polényi beadásáról Kovács alig maradt le. Nem sokkal később, a 11. percben Balogh Bence lépett ki egyedül, tíz méterről leadott lövését hárította a pécsi kapus. Az ellenfél első próbálkozását csak ezután jegyezhettük fel. A továbbiakban még Ádám Martin lövése és Balogh Bence beadása váltott ki kisebb izgalmakat a nézőtéren.

Az első félidő egyértelműen a miénk volt, két támadónk, Balogh és Ádám veszélyesen játszott, Polényi pedig jól támogatta őket a jobbszélen.

A második játékrészben eleinte visszafogottabbak voltunk, ez első gólszerzési lehetőséget a pécsi Ceolin hibázta el. Helyzetmentes időszak után, a 60. percben Balogh Bence jobboldali beadására Mundi Roland teljesen üresen érkezett a hosszún és nem is hibázott. Még éppen időben talált be, hiszen cseréje, Deyvison már ott toporgott az oldalvonal mellett.

Néhány perc múlva frissen beálló brazilunk eldönthette volna a találkozót, labdát szerzett majd óriási ziccerben mellé lőtt. Három perccel a lefújás előtt jött a büntetés, egy eladott labdánk után Ceolin lőtt kapura, ami még megpattant egy menteni igyekvő játékosunkon, de így is a kapunkban kötött ki. A középkezdés után Deyvison cselezte be magát a tizenhatoson belülre, lövését azonban védte Sánta.

Harmadik Ligakupa meccsünkön döntetlent játszottunk, de így is három pont előnnyel vezetjük NB I-es riválisaink előtt a csoportot. 

dan  
fotó: Doba István
  

A Ligakupa B-csoportjának állása

1. Vasas 3
2
1
0 3–1 7
2. Paks 3
1 1
1
2–2 4
3. PMFC 3
0 2
1 3–4 2
4. Siófok 3
0 2
1 1–2 2






Hirdetések