2012.09.12. | Labdarúgás
A mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozva múlta felül elsőosztályú ellenfelét a Vasas, a Ligakupa második fordulójában .

Vasas – MVM Paks 1–0 (0–0) 
Illovszky-stadion, 300 néző. 
Vezette: Nagy R. (Demeter, Pápai) 

Vasas: Halasi – Tóth M., Lucas, Mileusnic, Füredi – Venczel, Reidan – Balogh B., André (Görgényi, 46.), Katona M. (Polényi, 46.) – Bobô (Deyvison, 46). 
Vezetőedző: Joaquim Machado Gonçalves 

Paks: Kovács A. – Heffler T., Éger, Eppel, Szabó J. – Mészáros I., Sipeki – Bartha, Kiss T. (Simon A., 46.), Bori (Heffler N., 46.) – Tököli (Vayer, 46.). 
Vezetőedző: Tomiszlav Szivics 

Gólszerző: Füredi (11-esből, 1–0) az 56. percben 

Kiállítva: Tóth M. (második sárga után) a 29., Eppel (második sárga után) a 88. percben

A mérkőzés első szakaszában kisebb helyzetek adódtak mindkét oldalon, az egyiknek a végén Katona Máté az alapvonal közeléből a kapufa külső élét találta el. A félidő közepén Tóth Máténak három percen belül sikerült két sárgalapot begyűjtenie, így megfogyatkozott létszámmal voltunk kénytelenek folytatni a találkozót. Ezután cseppet sem meglepő módon a vendégek kerültek fölénybe, de szerencsénkre Tököli Attila ezúttal nem gazdagította eddig elért góljainak számát. 

A szünetben mindkét vezetőedző három-három cserét hajtott végre, és ez úgy tűnt a mieinkre volt jobb hatással. Különösen Deyvison beállása lendített sokat a játékunkon, az 51. percben mindjárt egy szép szabadrúgással tette le névjegyét, amely a kapufán csattant. Pár perc múlva aztán már az alumínium sem segített a vendégeken. Egy szöglet utáni kavarodás végén büntetőhöz jutottunk, amelyet Füredi Ádám értékesített. Innentől kifejezetten élvezetessé vált a játék, emberhátrányunk ellenére sem kényszerültünk alárendelt szerepbe, mindkét kapu előtt szép számmal alakultak ki helyzetek, ám újabb gól már nem született.


Hirdetések