2012.07.28. | Labdarúgás
Egy brazil alakulat vendégeskedett szombat délután az Illovszky-stadionban, a Vasas gólnélküli döntetlent játszott a Bangu FC-vel.

Vasas - Bangu Atlético Clube 0:0
Illovszky-stadion, 150 néző

Vasas (I. félidő): Ilizi – Görgényi, Mileusnic, Santos (Tóth M., 36.), Füredi, Merczel, Ferkó Á., Venczel, Mundi, Bobô, Balogh B.

Vasas (II.félidő): Halasi – Huszárik, Radványi, Tóth M. (Kárpáti, 75.), Németh B., Williams, Kiss T. (Hong-Gonzales, 75.), Reidan, Ruben-Morgado (Aranyos, 75.), Boda (Csoór, 75.), Gustavo.

Ezúttal kilencven percbe „sűrítve” mérhettük fel játékoskeretünket, és egyértelműen kijelenthetjük, hogy ezúttal sokkal rendezettebb futballt láttunk tőlük, mint szerdán 2x90 perc alatt.

Mindkét oldalon egy-egy kisebb lehetőséggel indult a találkozó – esetünkben egy szöglet után –, majd hosszú ideig nem forogtak veszélyben a kapuk. A 15. percben szisszenhettünk fel először, Ferkó Ádám éles szögből leadott lövése alig suhant el kapufa mellett, ám ettől az egyetlen esettől eltekintve folytatódott a mezőnyjáték, a kapusoknak csak nagy ritkán kellett játékba avatkozniuk. Mégis kemény harc dúlt a pályán, nem kímélték sem egymást, sem saját magukat a labdarúgók. A 36. percben egy összecsapás után brazil középhátvédünk szemhéja felrepedt, emiatt le kellett cserélni. A hajrába némi fölénybe kerültünk, mégis ekkor jegyezhettük fel ellenfelünk egyetlen igazi lehetőségét, ám a kecsegtető helyzet szerencsére csúnya fölé lövéssel végződött.

A félidőben komplett sort cseréltünk, és igaz kicsit elnyújtva, a másik oldalon is megtették ezt. Az 53. percben Boda beadása után az egyik védő kézzel ért a labdába, Kiss Tamás büntetőjét azonban a kapus kivédte. A játék kétségkívül élvezetesebb lett, hiszen mindkét csapat többször is eljutott ellenfele kapuja elé, ám a túlzott bizonyítási vágy időnként komoly indulatokat szült. Az utolsó percekben a csereként beálló Hong-Gonzales lövésére figyelhettünk fel, amire még a másik oldalon is volt egy hasonlóan eredménytelen válasz.

Joaquim Machado Gonçalves:
- Természetes dolog, hogy már egy kicsivel jobban játszottunk, mint a hét közepén, hiszen edzünk folyamatosan, és a futballistáim lassan kezdik kapizsgálni, hogy milyen játékrendszert szeretnék látni tőlük. Ezúttal frissebbek voltunk, mint szerdán, de ez sem véletlen, hiszen a hét elején nagyon kemény edzéseink voltak. Azzal is tisztában vagyok, hogy szűkében vagyunk az időnek, de biztos vagyok benne, hogy napról, napra egyre fejlődünk. Persze jó lenne mindig, mindenhol győzni, de nekem bőven megfelel az is, ha ez majd az első bajnokin történik meg.

Ezen a napon hat külföldi próbajátékos adhatott számot tudásáról, közülük kettőt eddig még nem láttunk. Az összkép az ő esetükben is egyértelműen szebb, mindnyájan mutattak biztató dolgokat, amikkel esetleg a hasznunkra lehetnének. 
A legrutinosabb közülük a harmincesztendős csatár José Claudeon Santos Bobô, aki jó fizikai felépítése mellett szemmel láthatólag még harcos alkat is. 1991-ben született Lucas dos Santos Rocha da Silva, aki sérüléséig a középhátvédposztján szerepelt. A húsz esztendős portugál jobbszélső, Ruben Filipe Firmino Morgado is többet mutatott, mint szerdán. A brazil Gustavo Righi a Budaörs ellen felejthető volt, most azonban jól használta ki 193 cm-s magasságát. Michael Hong-Gonzales ezúttal is mozgékony volt, és a brazil Wiliams is jóval otthonosabban mozgott a középpályán, mint a váciak ellen.


Hirdetések