2012.07.27. | Labdarúgás
A portugál edző, Joaquim Machado Gonçalves kitűzte a célt, amelynek megvalósításhoz minél előbb meg akarja találni a megfelelő embereket.

A szerdai edzőmérkőzés után hosszasan magyarázott a játékosoknak az öltözőben. Mit mondott nekik?
- Elsősorban arra hívtam fel a figyelmüket, hogy ez a két találkozó is csak a felkészülés egy-egy állomása volt, nem kell messzemenő következtetéseket levonni belőle, és a kelleténél mélyebb letargiába esni. Egyrészt kemény edzések, napi kétszeri gyakorlás után léptünk pályára, másrészt csupán két nap óta irányítom őket, így alig ismerjük egymást, az elvárásaimmal is csak ennyi ideje szembesülhettek.

Mik ezek, mi az, amiben többet várt volna már ezeken a meccseken is?
- Nem voltak különösebb illúzióim, elég régóta dolgozom ebben a szakmában ahhoz, hogy tudjam, két nap után nem lehet csodát várni. Szokatlan felállásban, próbajátékosokkal a sorainkban játszottunk, számomra elsősorban az ismerkedés volt a legfontosabb, hogy a pálya széléről lássam, ki miként reagálja le a szituációkat. 

És mit látott? Mert bizony a szurkolók meglehetősen sok és kemény kritikát fogalmaztak meg, az eredmények tükrében úgy tűnik, joggal.
- Még egyszer hangsúlyozom fáradtan, szokatlan helyzetben kellett volna helytállni, a felkészülési találkozók meg amúgy is csak egyetlen célt szolgálnak: a csapat építést. Ebből a szempontból nézve, én például láttam legalább tíz olyan tehetséges, fiatal játékost, akiknek a tudására lehet alapozni. Ők a jövő Vasasának fontos láncszemei lehetnek.

Kik ők? Mindenki nagyon várja már a neveket, azt, hogy minél előbb megtudjuk, kik alkotják a feljutásért harcoló Vasas keretét.
- Neveket nem mondok, hiszen sok minden képlékeny még. A hétvégén újabb két mérkőzés vár ránk, érkeznek próbázók is, hiszen minden csapatrészben szükségünk van még új játékosokra. A magyar piacon is körbenézünk, de leginkább külföldieket tesztelünk, akik közül csak minőségi játékosok jöhetnek szóba. Jövő hét legelején viszont már készen kell lennie a váznak ahhoz, hogy a kijelölt úton – ami reményeim szerint az NB I-be történő feljutáshoz vezet – elinduljunk.

Olyan Vasast láthatnak ősszel szurkolóink, amelyik ezért a célért fog csatázni?
- A feladat nem könnyű, de véghez kell vinni. Edző vagyok, megszoktam, hogy nyomás alatt tevékenykedem. Olyan munkát szeretnék a következő idényben itt Magyarországon végezni, aminek eredményeként a Vasas visszajut oda, ahova mindenki szeretné, és ahol a jogos helye van, ez pedig az első osztály.

ja     
 

 


Hirdetések