2012.06.06. | Labdarúgás
Az NB III-as bajnokság hajrájában Tóth András szakvezető a Vasas Kubala Akadémia több ifjúsági korú futballistájára is számít, akik első alkalommal múlt vasárnap Salgótarjánban nem is okoztak csalódást.

A Vasas tartalék gárdája a jó eséllyel küzd a bajnoki dobogó második fokáért, két fordulóval a zárás előtt pontelőnnyel állnak a rivális Maglód előtt, akikhez az utolsó fordulóban utaznak, de előtte még a listavezető Putnokot fogadják szombaton az Illovszky-stadionban.


Kárpáti Vitéz, Illés Dániel, Lucz Viktor

A legutóbbi bajnokira – Pintér Tamással egyetértésben – hat U19-es futballistát jelölt a keretbe Tóth András, közülük hárman – Kárpáti Vitéz, Illés Dániel és Lucz Viktor – kezdőként végig is játszották a mérkőzést, míg Ferkó Ádám csereként kapott szűk negyedórát. A kapus Steer Bence és Lázár Benjamin a kispadon ülhetett. 


Ferkó Ádám, Steer Bence, Lázár Benjámin

A csapat 2:0-ra győzött, az első gólt Illés Dániel szerezte. A pályára lépő akadémistákról kértünk véleményt a szakvezetőtől:
- Kárpáti Vitéz a védelem tengelyében magabiztosan mozgott, védőfeladatait hibátlanul oldotta meg, talán csak a megszerzett labdák megjátszásakor látszódott rajta időnként némi megilletődöttség. A középpályás Illés Dániel az első félidőben még nem igazán találta a helyét, noha a vezető találatunkat ő szerezte, hiszen egy elmozgás után remekül indult be a kialakuló résbe, és a befejezésnél is határozott volt. A második játékrészben viszont már kifejezetten jól futballozott. Lucz Viktor középső támadóként végig nagyon agilis volt, rohant megállás nélkül, bátran letámadta a védőket. A szünetben még nekem kellett csitítgatnom, hogy ha már ő a középcsatárunk, akkor ne mozogjon annyit el a posztjáról. A második gólunk előtt ő harcolta ki a büntetőt. Ferkó Ádám tizenhárom percet töltött a pályán, éppen csak belekóstolt a légkörbe.


Hirdetések