2012.06.03. | Labdarúgás
A Vasas II. mindkét félidőben egy-egy gólt szerzett, és magabiztos győzelmet aratott Salgótarjánban.

SBTC – Vasas SC II. 0–2 (0-1)
Salgótarján, 200 néző.
Vezette: Szalai Z. (Székely, Suscsák)

SBTC: Lázár – Galbács, Híves (Zsély, 73.), Sólyom, Sulcz – Kálmán R. (Csépe, 46.), Birincsik (Szilágyi, 59.) – Kovács Á., Novák, Oláh T. – Puszta.
Edző: Sebestyén Szilárd.

Vasas SC II: Horváth A. – Merczel, Görgényi, Kárpáti, Füredi – Huszárik (Ferkó, 77.), Salem – Dobó, Illés, Boda – Lucz.
Edző: Tóth András

Góllövő: Illés (35.), Merczel (83., – 11-esből)
Sárga lap: Híves (21.), Galbács és Novák (80.), ill. Görgényi (37)., Boda (81.)
Kiállítva: Szilágyi (88.)

A szemerkélő esőben óvatosan kezdtek a csapatok, hosszú ideig egyik kapu sem forgott igazi veszélyben. Fél óra elteltével ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést, ám Boda szabadrúgás után Reidan hiába gurított közelről a kapuba, a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Három perc múlva azonban már ölelkezhettek játékosaink, az U19-ből érkező Illés Dániel lépett ki a védők közül, és a tarjáni kapus sem tudta megállítani.

A második játékrész már egyértelműen rólunk szólt, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. Reidan és Boda fejese volt ezek közül a legveszélyesebb, előbb középpályásunk juttatta a labdát közelről a léc fölé, csatárunk próbálkozásánál pedig a hazai hálóőr hárított bravúrral. Ezután Boda egyszer még az üres kaput is megcélozhatta távolról, de a visszafutó védő kifejelte a labdát. A futball törvényszerűsége kis híján ezúttal is érvényesült, vendéglátóink a mérkőzés hajrájában egyszer jutottak a kapunk előterébe, egy közeli fejesüknél azonban mellettünk volt a szerencse. Egy másik ifista játszott főszerepet a második gólunknális, nyolc perccel a találkozó elfújása előtt Lucz Viktor tört be a tizenhatoson belülre, amikor elsodorták. A megítélt büntetőt Merczel Zsolt értékesítette.

A győzelemnek köszönhetően elérhető közelségbe került a második hely, a hátralévő két mérkőzésen a saját kezünkben van a sorsunk. A két ponttal előttünk álló DVTK II. ugyanis már valamennyi mérkőzését lejátszotta, a Maglód pedig pontot veszített hazai pályán, így ők egy ponttal mögénk kerültek. Az utolsó fordulóban éppen ő hozzájuk utazunk, jövő héten pedig a listavezető Putnokot fogadjuk a Fáy utcában.


Hirdetések