2012.06.01. | Labdarúgás
Heti interjú Kovács Norberttel, a Vasas Futball Kft. ügyvezető igazgatójával.

Tegnap volt az utolsó edzés a felnőtt csapatnál. Volt lenn az öltözőben?
- Természetesen voltam az Elnök úrral együtt. Keserű az idényzárás, de ennek a idénynek a lezárása egyben egy új időszak kezdete is.

Történt előrelépés az ügyvezetősége egy hónapja alatt?
- A tulajdonosváltás és szerepvállalásom óta mozgalmas időszakot élünk. Minden nappal előrébb lépünk a konszolidációval. Ez folyamatos tárgyalások, egyeztetések eredménye, nem beszélve arról, hogy eddig 130 millió Ft-t költöttünk a múlt rendezésére. Büszke vagyok arra, hogy sikerült a licenszet megszereznünk, ami első konkrét eredménye a munkánknak. A Vasas körüli támogatói körnek köszönhetően a következő szezon pénzügyi forrásai biztosítottak. A tulajdonlás kérdéskörére kell még megoldást találnia a Vasas SC-nek és a támogatói körnek.

Többször hangzott már el becslés a konszolidáció lezárásának időigényére vonatkozóan. Mi tart ilyen sokáig?
- Továbbra is rendkívül komplex helyzet jellemzi a Vasas Futball Kft-t. A Híd-örökség kezelése bonyolult, nem elég, hogy a múlt lezárásáért mindent megteszünk, de felelősséget kell vállalnia mind pénzügyileg, mind erkölcsileg a korábbi tulajdonosnak is. Egy könyvvizsgálókból, könyvelőkből álló csapat dolgozik folyamatosan, jogi szakértők segítségével, hogy világossá váljon, hogyan és milyen módon lehet lezárni a múltat. A legoptimistább becslések szerint is hosszú hetek kellenek még az átvilágítási folyamat befejezéséhez.

A Vasashoz hű szurkolókat az érdekli, hogyan tovább. Ki az, aki megy, ki marad a csapatnál? Megvannak a biztos kerettagok?
- Az új vezetőedző feladata lesz, hogy a szakmai elképzelések mentén összerakja azt a csapatot, aki méltón képviseli a 101 éves klub hagyományait.

És ki lesz az új vezetőedző?
- Már hetek óta folynak a tárgyalások, hiszen Vlak mester megbízatása csak 7 fordulóra szólt. Több vezetőedző-jelölt közül választjuk ki a legmegfelelőbbet 1-2 héten belül. Az a vezetőedző, aki az első hivatalos NBII-es edzést vezetni fogja az új idényben, hamarosan egy sajtótájékoztató keretében fog bemutatkozni a Vasas színeiben.


Hirdetések