2012.05.10. | Labdarúgás
Kiss Tamás után újabb labdarúgó esett ki sérülés miatt a Paks elleni keretből. A 28. forduló nyitómérkőzése így végképp nem ígérkezik sétagaloppnak abban a városban, ahonnan az utóbbi években rendre pont nélkül távoztunk.

Néhány perc volt már csak hátra a csütörtöki tréningből, amikor az egyik szögletvariáció gyakorlása során Rubus Tamás a földre rogyott a tizenhatoson belül. Középhátvédünk rosszul ért földet, aláfordult a bokája, és ennek következtében – míg a többiek a levezető köröket futották – jeges tömlővel a lábán bicegett be az öltözőbe. Újabb sérültet jegyezhettünk fel tehát Polényi Gábor, Tóth Balázs, Hercegfalvi Zoltán, Farkas Zoltán és Kiss Tamás mellé. Marijan Vlak így kényszerűségből ismét változtatni kényszerült a Paksra utazó kereten, amely végül a következőképpen fest: Ilizi, Halasi; Görgényi, Gyepes, Tóth M., Kovács G., Takács Z., Katona, Casal, Mehmedagic, Huszárik, Farkas B., Varga G., Simek, Bárányos, Dajic, Szabó B., Hudson-Odoi.

A mai edzés előtt Kovács Norbert ügyvezető és Markovits László elnök meglátogatta a csapatot az öltözőben. Mi hangzott el a találkozó során?
- Szerették volna felhívni a csapat figyelmét arra, hogy újabb fontos bajnoki mérkőzés következik, amely előtt nem árt, ha az ügyvezetés külön is motiválja a játékosokat – mondta vezetőedzőnk a délelőtti foglalkozást követően. - Elmondták, hogy a játékosoknak, a szakmai stábnak, a menedzsmentnek és a szurkolóknak közös a célja, így együtt alkotunk egy csapatot, és csak ezzel az összefogással, közös fellépéssel lehet jó eredményt elérni a hátralévő három mérkőzésen.

A Siófok ellen jóval motiváltabb volt a társaság, mint az Újpest otthonában. Ezt nyilván örömmel látta, de mennyire volt elégedett a játékkal?
- Az első félidőre nem lehet panaszunk. Sok helyzetet alakítottunk ki, ha ezek közül egyet-kettőt értékesítettünk volna, akkor könnyebben tarthattuk volna itthon a három pontot. Nagy a nyomás a csapaton, ami kissé görcsössé teszi a fiúkat. Van még mit javítani a játékunkon, de rövid az idő, és a tabellán elfoglalt helyezésünk is megfogja a labdarúgókat. Ha a korábbi meccseken is az a hozzáállás jellemezte volna az együttest, mint a Siófok ellen, akkor nem itt tartanánk. A következő bajnokikon is ilyen mentalitású csapatot szeretnék a pályán látni. Ez az eredményes szereplés alapkövetelménye.

A Paks legutóbb 5-0-s vereséget szenvedett a Haladástól, így az egyik utolsó hazai mérkőzésükön biztosan szeretnének javítani.
- Nyilván azon lesznek, hogy elfelejtessék szurkolóikkal a szombathelyi kudarcot. Nagyon jó csapattal találkozunk holnap, akik bárkit képesek legyőzni, a rutin és a képesség is megvan bennük. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, férfias, kemény küzdelemre számítok. A Paks a találkozó esélyese, de ezzel együtt úgy vélem, meglephetjük őket. Korábban is voltak kisiklásaik, és ez most is megtörténhet.

Mennyire nehéz elérni a játékosoknál, hogy kizárólag a saját mérkőzésükre koncentráljanak, és ne a tabellát vagy a többi bajnoki eseményeit figyeljék?
- Mindenkinek a saját feladatával kell foglalkoznia. Fontos, hogy kizárólag erre fókuszáljunk a Paks elleni mérkőzés előtt is.

Van olyan labdarúgónk, aki szerint 7 pont kell a bennmaradáshoz, más szerint már 4 is elég lenne.
- Hagyjuk ezeket a számolgatásokat! Nem vezet sehova, ha ezzel törődünk. Mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk előre, mindig az előttünk álló összecsapást szem előtt tartva. Most egyedül a paksi bajnoki számít, minden más csak ezután következik.

Mennyire nehezítette meg a helyzetét, hogy a héten újabb játékosok estek ki?
- Kiss Tamás és Rubus Tamás sérülése is teljesen balszerencsés körülmények között, ártatlan szituációban történt. Bő a keretünk, tehát a Paksra utazó 18-as névsort gond nélkül össze lehet állítani. A fejtörést inkább az okozza, hogy a legjobb formában lévő, legjobb képességű játékosokkal vágjunk neki ennek az útnak.

Blahó Dávid
 

 


Hirdetések