2012.05.07. | Labdarúgás
Első döntetlenjét játszotta a Vasas II. az NB III Mátra-csoportjának 24. fordulójában. A Rákosmente elleni 0-0-s végeredmény azt jelentette, hogy a DVTK tartalék együttese beelőzte csapatunkat a tabellán.
 

Mi hiányzott ahhoz, hogy a döntetlenből győzelem legyen? - tettük fel a kérdést Tóth Andrásnak.
- A játék. Illetve egészen másképp alakulhatott volna ez a mérkőzés, ha az elején Kasali kihasználja a ziccerét. Igazság szerint gyenge napot fogtunk ki, ezt sajnos el kell ismerni. Talán idén most játszottunk a leghaloványabban. Hozzá kell tegyem, nagyon szervezett és jól felkészült ellenféllel találtuk szembe magunkat. Kevés volt a mozgás, rengeteg rossz passzunk volt, emiatt nem sikerültek a végjátékok sem.

A Rákosmente valóban nem a sündisznóállást választotta, hanem kulturáltan, a támadásokat sem feladva futballozott.
- Abszolút így van, bár ez nem lepett meg. Ismerem a vezetőedzőjüket, így biztosra vettem, hogy Varga Attila úgy készíti fel a csapatát, hogy megpróbálnak játszani, és nem tíz emberrel visszaállnak a térfelükre. Emellett nem is rossz gárda az övéké, tehát megemelem a kalapom előttük. Megjegyzem, azért ha nagyon vissza kellene emlékeznem egy helyzetükre, az nem biztos, hogy sikerülne.

A fiúk akarását nem érheti kritika, a sok hiba miatt viszont nem voltunk elég veszélyesek.
- A lefújás után, mikor bementem az öltözőbe, teljesen higgadtan elmondtam a srácoknak, hogy vannak ilyen napok, amikor nem úgy megy a játék, és nem úgy működik a csapat, ahogy azt eltervezzük. Ilyenkor úgy lehet meccset nyerni, ha belefeszülsz, és megpróbálsz kierőszakolni egy gólt. Ezzel nem is volt probléma, hiszen beletették a melót, futottak és küzdöttek derekasan. Viszont a játék hiányzott, és elgondolkodtam azon, hogy ez az én hibám is lehet, tehát abban, hogy nem nyertünk, benne vagyok én is vastagon. 

Casal az első félidőben csatárt játszott. Ez mennyire volt kényszermegoldás?
- Maximálisan az volt.

Kit tudna kiemelni a vasárnapi csapatból?
- A hátsó régió egészen jól futballozott. Magabiztosak és stabilak voltak, Matolcsi Marcell, Papizsanszkij Artur és Stranigg Feri is jól játszott. Előrefelé sajnos kevesebbet mutattunk. A védekezés része rendben volt, mindenki hozzátette, amit kell. Ez az a nap, amikor nehéz kiemelni bárkit is. Inkább a birkózás dominált, és az, hogy megküzdöttünk minden labdáért. Egyáltalán nem vagyok elkeseredve, ezt meg is beszéltük a srácokkal. Megyünk tovább, a cél a második hely elérése.


Hirdetések