2012.04.22. | Labdarúgás
Az utóbbi fordulókban házi gólkirállyá előlépő hátvédünk hajrában szerzett találatával fontos három pontot tartott itthon a Vasas II. a Tiszaújváros ellenében.

Vasas II. – FC Tiszaújváros 1-0 (0-0)
Fáy utca 
Vezette: Mencsik (Szabó S., Jávorszki)

Vasas II.: Halasi – Papizsanszkij, Reydan, Rubus, Füredi – Huszárik, Varga G. – Simek (Balogh B., 67.), Farkas Z. (Gál Sz., 89.), Kovács D. (Dobó, 60.) – Csoór.
Vezetőedző: Tóth András

Tiszaújváros: Varsányi – Horváth T., Fodor (Vajda, 60.), Makó, Török (Lipták, 79.) – Gacsal, Lippai, Kerekes, Binder (Gaál, 62.), Kovács P. – Dávid.
Vezetőedző: Koleszár György

Gólszerző: Reydan a 80. percben.

Gyakorlatilag NB I-es kezdőcsapattal vághatott neki Tóth András a vasárnap délelőtti NB III-as bajnokinak, és ez meg is látszódott a mezőnyfölényünkben – igaz, a helyzetek számában már nem annyira. A vendégeknek szemmel láthatóan tökéletesen megfelelt a gólnélküli döntetlen, és ennek megtartása érdekében tíz emberrel beásták magukat a saját térfelükre. Így aztán nem adódott sok gólszerzési lehetőségünk, mindössze Csoór Patrik közeli próbálkozása, és Farkas Zoltán szabadrúgása jelentett veszélyt.

A fordulás után még nyomasztóbb fölénybe kerültünk: Kovács Dániel kétszer is rossz megoldást választott kecsegtető helyzetben. A tiszta sárgában pályára lépő tiszaújvárosiak ekkor jutottak el először a kapunk közelébe, és Halasi Péternek óriási bravúrra volt szüksége, hogy ne rezdüljön meg a hálónk. Ahogy telt az idő, úgy vált egyre nyilvánvalóbbá, hogy ezen a találkozón egy gól fog dönteni. Ezért a mieink tettek többet, és erőfeszítéseiknek meg is lett az eredménye. A 80. percben egy lepattanó szabadrúgás Balogh Bence elé perdült az ötösön belül, higgadtan középre adott, Reydan Salemnek pedig még arra is volt ideje, hogy átvegye a labdát, majd egy fordulás után közelről a kapu közepébe bombázott.

A gólt követően is a mieink előtt adódtak további lehetőségek: előbb Papizsanszkij Artur kapáslövését mentették a gólvonalról, majd Farkas Zoltán lapos lövését tenyerelte szögletre a kapus. A kegyelemdöfést Varga Gábor adhatta volna meg néhány perccel a lefújás előtt, ám ziccerben gyengén Varsányi kezébe emelt. Maradt az 1-0, a Vasas II. megérdemelten gyűjtötte be a fontos három pontot, ezzel egy közvetlen riválistól lépett el a tabellán, és továbbra is fenntartja az igényét a dobogós helyek egyikére a Mátra-csoportban.

Blahó Dávid    
 

 


Hirdetések