2011.08.03. | Labdarúgás
A Vasas-HÍD labdarúgócsapata centenáriumi gálamérkőzésen látta vendégül az AS Roma világhírű gárdáját a Puskás Ferenc Stadionban.

Vasas-HÍD - AS Roma 0:1 (0:0)
Puskás Ferenc Stadion, 10 000 néző.
Vezette: Solymosi

Vasas-HÍD: Ilizi – Polényi, Sütő (Radványi, 80.), Kovács G., Katona (Boukar, 62.) – Kulcsár (Ferkó Cs., 82.), Bakos, Bárányos (Dajic, 46.), Arsic (Beliczky, 62.), Jokic (Mileusnic, 65.) – Simic (Honma, 62.).
Vezetőedző: Komjáti András

AS Roma: Lobont (Curci, 46.) – Cicinho (Rosi, 46.), Heinze (Brighi, 46.), Cassetti (Pizzarro, 46), José Angel (Taddei, 60.) – Greco (Crescenzi, 60.), De Rossi (F. Viviani, 46), Perrotta (Simplício, 60.) – Totti (Verre, 60.) – Krkic (Caprari, 60.), Borriello (Okaka, 60.).
Vezetőedző: Luis Enrique

Góllövő: Viviani (69.)

A Vasas SC százesztendős születésnapi ünnepségsorozatában kiemelkedő helyet foglalt el ez a találkozó, amelyet a klub, és a vasasos futballisták dicső hagyományaihoz méltó ellenféllel szemben vívott meg a Puskás Ferenc Stadionban a csapat. A patinás létesítmény Keleti pályaudvar felöli karéját töltötték meg a Vasas-függők, akik ezúttal is bizonyították elkötelezettségüket a piros-kék színek iránt.

A kellemes nyári estén Raduly Józseftől kezdve egészen Várady Béláig, számos egykori legendás labdarúgónk tette tiszteletét a lelátón, közülük a hetvenedik születésnapját ünneplő Mészöly Kálmánt, a zöld gyepen köszöntötte Markovits László klubelnök és Fargó Attila a csapat tulajdonosa.

Komjáti András vezetőedző a neves és nagy tudású ellenfélre tekintettel alaposan megszervezte a védekezésünket, és ez jól is működött a találkozó döntő részében. A rómaiak minden sztárjukat felvonultatták, akik az első játékrészben csak egy-két bámulatra méltó egyéni megmozdulásból voltak veszélyesek kapunkra. Persze az erősen érződött, hogy felkészülési mérkőzést látunk, hiszen az iram enyhén szólva sem volt mindent elsöprő.

A szünet után előbb vendégeink együttese esett át komoly átalakuláson, majd nálunk is szóhoz jutott minden cserepadon ülő futballista. A rómaiaknál szembeötlő volt, hogy a perememberek bizonyítani akarnak Luis Enrique mesternek, sokkal jobban csipkedték magukat, mint az előttük szereplők, ennek nyomán pedig több izgalmas jelenetnek lehettünk szemtanúi. A mérkőzést eldöntő egyetlen találat mégis – a mi szemszögünkből nézve – egy szerencsétlen átlövésből született meg. A mi oldalunkon is feljegyezhettünk egy komoly lehetőséget, amikor Dajic tiszta helyzetből fejlehetett kapura.

Találkozó tehát egygólos vendégsikert hozott, de ezen az estén nem a végeredmény volt a legfontosabb. A sötétben hazafelé ballagó kicsik és nagyok biztos, hogy maradandó élménnyel gyarapodtak, számosan megtapasztalhatták: a Vasas Család megkezdte második száz esztendejét…

fotó: Doba István     
További fotók>>

Hirdetések