Jenkei András, 2014.04.03. | Torna

Fiatal tornászaink a múlt hétvégén a világ két különböző pontján versenyeztek. Kardos Botond Ausztriában nyert meg egy gálaversenyt, másik reménységünk, Tálas Bence pedig a katari fővárosban mutatta be rendkívül nehéz gyakorlatát.

Magyarországot egy felnőtt, valamint egy ifjúsági csapat képviselte a 14 ország, 19 csapatát felvonultató osztrák nyílt bajnokságon, amelyen a korosztályok összevontan versenyeztek. Az ifi válogatott tagjaként lépett pódiumra a Vasas két fiatalja, Kardos Botond és Vida Kornél. Mindketten nagyon kitettek magukért. 

A mindössze tizenhét esztendős Kardos Botond élete eddigi legnívósabb versenyén nyerte meg az egyéni összetettet. Szinte tökéletes teljesítménnyel utasította maga mögé idősebb és jóval rutinosabb versenytársait, ráadásul az ugrásban is legmagasabb pontszámot érte el. Vida Kornél új és erősebb gyakorlatokat mutatott be, mint az ifjúsági CSB-n. Edzőjük, Reszeli Péter maximálisan elégedett volt két tanítványa teljesítményével, már csak a közelgő ifjúsági Eb szemszögéből is. 

A huszonhárom éves, többszörös összetett felnőtt magyar bajnok Tálas Bence eközben Dohában versenyzett. Új, minden eddiginél nehezebb elemekkel készült, de nyújtógyakorlata végén a szőnyeg keresztbe tett elképzeléseinek. Leérkezéskor megcsúszott, a bírák pedig ezt nem díjazták, így nem jutott be a döntőbe. Szoros volt a menetrend, nem sokáig búslakodhatott,  egyből a korlát következett. Talán a nyugodt rákészülés hiánya miatt ekkor is hibázott, és itt sem lett finalista. 
Mindazonáltal ezen a két szeren idehaza egyeduralkodó magyar bajnok pozitívan gondol vissza versenyére, amely elmondása szerint számos hasznosítható tapasztalattal szolgált. Tálas Bence fő célja idén az Európa-bajnokság, amelyre a Dohában átélt légkör is segíti a minél tökéletesebb felkészülést.


                                                                                                                 fotó: Lisa Stöckl


Hirdetések