2014.03.22. | Röplabda

Zsinórban ötödik bajnoki döntőjére készül női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda. A 2013/14-es kiírás fináléjában a Linamar-Békéscsaba lesz a mieink ellenfele, a párharc első mérkőzését vasárnap este hat órától rendezik a Folyondár utcában.

Három sikerrel megvívott Magyar Kupa döntőt, és két, szintén piros-kék győzelmet hozó bajnoki finálét követően némi meglepetésre ezúttal nem a TEVA-Gödöllői RC együttesével mérkőzik csapatunk egy honi kiírás aranyérméért. A magyar bajnokság idei döntőjébe ugyanis a már-már állandó résztvevő Vasas Óbuda mellett az idényt kimondottan rosszul kezdő, ám a szezon végére nagybetűs csapattá összekovácsolódó Linamar-Békéscsaba jutott be.

Az alapszakasz végeredménye alapján a fináléban a Vasas Óbudáé a pályaelőny, a döntő első mérkőzését így vasárnap este hat órától a Folyondár utcában rendezik. Az előzetes bejelentések alapján Békéscsabáról szép számú rajongó érkezik csarnokunkba, így minden Vasas-szurkolót arra buzdítunk, hogy látogassanak ki a mérkőzésre, hogy a megszokott hangulat megteremtésével a hazai pálya ezúttal is komoly előnyt jelentsen. Tegyük meg együtt az első lépést az újabb aranyéremért!

„Nagyon várjuk már a vasárnapot, úgy gondolom, hogy napról-napra egyre lelkesebb és koncentráltabb a csapat, aminek nagyon örülök. Már kielemeztük a héten a csabaiakat, a látottak alapján abszolút megérdemelten jutottak a fináléba, nagyon jó döntőre számítok. Bízom benne, hogy teltház, és rengeteg Vasas-fanatikus várja majd a csapatot vasárnap este. Sokat segíthet a jó hangulat, ezért kérem a szurkolóinkat, hogy ha tehetik, jöjjenek el a Folyondár utcába és harcoljuk ki együtt a győzelmet!” – buzdította Miklai Zsanett a drukkereket. 

Így, hogy a Békéscsaba lesz az ellenfelünk, hazai pályán kezdhetjük meg a bajnoki döntőt. Ez mindenképpen előnyös számunkra, hiszen a szurkolók olyan hangulatot tudnak teremteni a Folyondár utcában, melyet mindenképpen a hasznunkra kell fordítanunk. A döntőre való felkészülésünk kifejezetten jól sikerült, bő egy hete kezdtük meg, akkor tudatosult mindannyiunk fejében, hogy ez az utolsó megmérettetés, ez az a szakasz a bajnokságban, amiért tulajdonképpen egész szezonban edzettünk. Úgy gondolom, hogy minden csapat azért dolgozik, hogy ilyen mérkőzéseken léphessen pályára.
A Békéscsabáról tudjuk, hogy nagyon harcias, összeszokott társaság, a mag már jó pár éve együtt van. A bajnokság második felében náluk is történtek változások, mellyel még tovább erősödtek, semmiképp sem szabad őket lebecsülnünk. Számunkra hatalmas előnyt jelenthetnek a szezon során szerzett nemzetközi tapasztalatok, ezeket mindenféleképpen kamatoztatnunk kell majd. Mindenki tisztában van vele, hogy most kell kiadni magunkból, ami bennünk lakozik, nincs már hova tartalékolni. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ha bajnokok akarunk lenni, hiszen a Békéscsabát nem úgy ismerjük, mint akik feltett kézzel lépnek majd pályára. Azt hiszem éppen ez a szép sportban, mindig meg kell küzdeni a nagy győzelmekért.”
– fogalmazta meg a célt feladónk, Tálas Zsuzsanna.

Sarlós Márton    
fotó: Doba István (archív)    

 

 

Hirdetések