2014.03.14. | Ökölvívás

A szövetség tavaly döntött arról, hogy a hatékonyabb munka érdekében régiókra osztják az országot. A budapesti központnak a Vasas ad otthont, és tartalmat is.

Szakosztályunkkal együtt 31 klub tartozik ebbe a régiós központba, aminek köszönhetően rengeteg fiatal vehet részt közös edzéseken, szakmai képzéseken és versenyeken. Utóbbiból már a másodikat szervezték meg a Vasas szakemberei a múlt hétvégén.

A nagysikerű, teltházas gálára a Fáy utcai új edzőcsarnokban található bokszteremben került sor. A program a reggeli mérlegelések, orvosi ellenőrzések és technikai értekezlet után hat bemutató mérkőzéssel kezdődött, ezt követte tizenegy hivatalos összecsapás, amiből négy volt vasasos érdekeltségű. Elit kategóriában Foud Omar gond nélkül verte kőbányai ellenfelét Fábry Bélát (5-0), és ugyanilyen sima győzelmet aratott a junior Balogh Róbert (5-0) is.
Vereséggel zárt viszont a még szintén juniorkorú Berkes Dávid, illetve a serdülők között Rácz György (utóbbi technikai KO-val).

A párharcok közül kiemelkedett, és a jelenlévő a szakértők szerint nemzetközi színvonalú volt a Molnár Tamás (MTK) és Hadari Dávid (EDI) összecsapás. Persze akadtak (elő)képzettségbeli különbségek, de minden résztvevő nagyon igyekezett.

Urbán László, szakosztály-igazgató:
- Jó hangulatú, színvonalas mérkőzéseket láthattak a szép számban kilátogató nézők. Ami minket illet, ötvenszázalékos a mérlegünk. Rácz Gyuri a serdülők között, élete második meccsét vívta, ellenfele sajnos már az első menetben döntő fölénybe került vele szemben. A junior Balogh Robi magához képest visszafogottan öklözött, ennek ellenére tetszetős stílussal simán lehozta a 3x3 percet. Berkes Dávid saját kategóriájánál egy súlycsoporttal feljebb volt kénytelen bokszolni, nem tudta ezt a kihívást megoldani. Foud Omar egyhangú győzelmet aratott.
Összességében jó hétvégét zártunk, az edzőkkel konzultálva hatékonynak tartjuk a közös munkát a budapesti régión belül.

Becz Tamás Ádám 

Hirdetések