2014.03.10. | Kézilabda

Döcögős kezdés után, sima Vasas siker az Építők ellen. Az első félidei visszafogott játék után a vasasos lányok megmutatták keményebb oldalukat, és a második félidőben mutatott gólzáporos játékukkal fölényes tíz gólos győzelmet arattak a SZISE csapata felett.

Vasas – Szent István SE Építők 30-20 (12-12)
Fáy utca, 100 néző.

Vezette: Nagy, Túróczy.

Vasas: Tzintzis – Komsa K. (6), Kiss Zs. (3), Katona L. (1), Horváth A. (1), Forgács J. (1), Krizsán A. Csere: Hajdú Á. (2), Tarjányi Sz. (1), Turcsányi K. (1), Fekete B. (8), Nagy I. (1), Horváth V. (4), Lázár Sz. (1), Gábor A. (kapus).
Vezetőedző: Varga Márta

Jó hangulatú, gólokban gazdag mérkőzést játszott a Vasas női kézilabda csapata az NB I/B-s bajnokság 18. fordulójában. Kemény csatára lehetett számítani, hiszen a forduló előtt pontszámban csupán két egység választotta el a feleket.

Az őszi egygólos Építők győzelem után a mieinket fűtötte a visszavágás vágya. Talán emiatt kezdtünk görcsösebben, az első félidő végig kiélezett csatát hozott, hol a Vasasnál, hol az Építőknél volt az előny. A játékvezetők több kérdéses ítélettel segítették a vendégeket. A szurkolók nehezen is viselték a bírói stáb hibáit, amelyek mellett a félidő végére már Varga Márta sem tudott szó nélkül elmenni és éles szópárbajba keveredett a játékvezetőkkel.
Az első játékrészben 3-3 góllal: Kiss Zsófia, Komsa Klaudia és Fekete Bozsana volt a legeredményesebb.

A második félidőre egy átváltozott Vasas jött ki a pályára. Villámrajtot vett a csapat, amivel hamar el is döntöttük a mérkőzést. Tíz perc elteltével 21-14 volt az állás.
A második félidő legjobbja Fekete Bozsana volt a maga öt góljával, de Horváth Viktória is négyszer mattolta az ellenfél hálóőrét. A második félidőre mi is kapust váltottunk, de Tzintzishez hasonlóan, Gábor Anita is jó formában védett. A vége nagykülönbségű 30-20-as Vasas győzelem lett.

Ha a lányok a második félidőben mutatott játékukat képesek lesznek egy hét múlva Szegeden is megismételni, akkor jó esélyekkel indulhatnak a listavezető ellen.

Varga Márta vezetőedző:
- Lányok első félidei energiatakarékos, számomra helyenként sokkoló produkciója után a második félidőben játszották azt a játékot, amit már a mérkőzés előtt is kértem, és elvártam tőlük. Úgy gondolom, hogy játékosaim második félidei produkciójára lehet építkezni a hétvégi, nagyon fontos, Szeged elleni rangadón.

Tudósító: Becz Tamás Ádám   

Hirdetések