2014.03.07. | Röplabda

A bajnoki elődöntő első mérkőzését magabiztos teljesítménnyel nyerte a Vasas Óbuda péntek este a Folyondár utcában.

Vasas Óbuda - Aluprof-TF-Budapest 3:0 (12, 22, 14) 
Folyondár utca, 200 néző. 

Vezette: Éva T., Horváth M.. 

Vasas: Vacsi 9, Tálas 5, Miklai 10, Gubicza 7, Szabó A. 10, Stefanik 5. Csere: Lévai, Tóth A. (liberók), Fábián, Ludmán. 
Vezetőedző: Jókay Zoltán 

TF: Bleicher, Borsos 3, Lakatos 3, Fritz 8, Hornok 4, Lutter 6. Csere: Kötél D. (liberó), Windisch, Lueff, Gyimes, Takács B.. 
Vezetőedző: Gubik János



Az eredmény alakulása:
1. szett: 8:5, 11:6, 16:8, 19:8, 25:12
2. szett: 0:4, 8:7, 14:12, 15:16, 19:20, 25:22
3. szett: 8:6, 13:9, 16:9, 21:13, 25:14

Bő egy hónappal ezelőtt a Magyar Kupa elődöntőjéből kettős győzelemmel lépett tovább csapatunk az Aluprof-TF-Budapest csapata ellen, majd a fináléban a Gödöllő együttesét legyőzve elhódította a trófeát. A sors úgy hozta, hogy a bajnoki döntőért is Gubik János tanítványaival kell megküzdenie a mieinknek, ám a kupasikert követően önbizalommal telve kezdhette meg a Vasas Óbuda az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot.

Az alapszakasz során kimondottan jól teljesített az Aluprof-TF, azonos pontszámmal végeztek Jókay Zoltán kétszeres címvédő csapatával, a Vasas Óbuda mindössze több nyert meccsének köszönhette elsőségét és így rájátszásbeli pályaelőnyét. A bajnoki elődöntő első szettjében azonban ennél sokkal nagyobb volt a különbség a két csapat között, a szurkolói által ezúttal is űzött-hajtott hazaiak hamar faképnél hagyták a TF együttesét, és néhány perc leforgása alatt már tíz ponttal vezettek. A végjáték során tovább nőtt a piros-kék fór, elsősorban a kiválóan működő sáncoknak köszönhetően, a játszma így a Vasasé lett (25:12, 1:0).

A második szettre összekapta magát Gubik János együttese, a mieink pedig kissé érthetetlen módon elbizonytalanodtak néhány perc erejéig. Nem véletlenül tartják azonban Jókay Zoltánt a legjobb hazai szakembernek, pillanatok alatt rendet rakott a fejekben, a Vasas Óbuda felzárkózott, majd megfordította az állást (14:12). A szorosan alakuló eredmény fokozta a Folyondár utcai csarnokban uralkodó, egyébként is kiváló hangulatot, lányaink pedig ha nehezen is, de csak behúzták a második játszmát (25:22, 2:0).

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A komoly hátrányból megfordított és megnyert második szettet követően a lélektani előny már ismét a Vasas Óbudánál volt, csapatunk pedig ennek megfelelően dominált is a harmadik játszma során. Tálas Zsuzsanna remekül mozgatta társait, változatosan osztotta a labdákat, ütőink pedig hatékonyan fejezték be támadásainkat. Az Aluprof-TF rengeteg hibával játszott, fejben talán már feladta a mérkőzést, így a harmadik szett, és ezzel a meccs is simán lett a Vasas Óbudáé (25:14, 3:0).

Folytatás vasárnap este hat órától, a helyszín a TF teremgondjai miatt ismét a Folyondár utca lesz. 

Sarlós Márton  
fotó: Doba István  

 

 


Hirdetések