2014.03.04. | Röplabda

Egy évvel meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését, így a 2014-2015-ös idény végéig biztosan a Vasas Óbuda játékosa marad Lévai Vivien, csapatunk válogatott liberója.

A társai és a szurkolók körében is közkedvelt Lévai Vivien a Vasas Óbuda saját nevelésű játékosa, immáron tizenhárom éve áll a piros-kékek szolgálatában. Rendkívül fiatal, huszonegy éves kora ellenére már megannyi sikerrel büszkélkedhet: korosztályos eredményei mellett kétszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes. Harmadik éve meghatározó tagja a sikert-sikerre halmozó Vasas Óbudának, így senkit sem ért meglepetésként, hogy 2013 novemberében a világbajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott keretébe is meghívót kapott. Védekező specialistánk a Horvátország elleni összecsapáson kiváló teljesítménnyel debütált a nemzeti csapatban, majd néhány nappal később végigjátszotta a franciák elleni, emlékezetes magyar győzelemmel záruló mérkőzést is. Bő egy hónappal később, a Vasas Óbuda tagjaként zsinórban harmadik Magyar Kupa-győzelmét ünnepelhette, jelenleg pedig társaival együtt gőzerővel készül a bajnoki elődöntőre.

A Vasas SC vezetősége Lévai Vivien munkájának, és kiváló teljesítményének elismeréseként új, a 2014-2015-ös idény végéig szóló szerződést ajánlott a játékosnak. Nagy örömünkre szolgál, hogy válogatott liberónk elfogadta a klub ajánlatát, így Lévai játékával csapatunk védekezése a következő szezon során is biztos alapra épülhet majd.

A szerződés aláírását követően Vivi elégedetten nyilatkozott honlapunknak: „Gyermekkorom óta a Vasas színeiben játszom, el sem tudom képzelni, hogy más magyar csapatban szerepeljek. Nagyon jó kis csapat jött össze az elmúlt évek alatt, ráadásul úgy érzem, hogy Jókay Zoltán munkájának köszönhetően évről-évre fejlődöm, fejlődünk. A pályán a végsőkig küzdünk egymásért, ráadásul a hétköznapi életben is kiváló baráti társaságot alkotunk a lányokkal. Nem szívesen hagynám mindezt magam mögött, ezért úgy gondolom, jó döntést hoztam. A csapattársaim közül én írtam alá elsőként a jövő évi szerződést, de bízom benne, hogy a nemzetközi megmérettetéseknek, és a remek feltételeknek köszönhetően a többiek is a folytatás mellett döntenek, és együtt marad a csapat.”

Lévai Vivien tehát az „első fecske”, de bízunk benne, hogy sikercsapatunk többi tagjának maradásáról is hamarosan beszámolhatunk.

Sarlós Márton   
fotó: Doba István (archív)  

Hirdetések