2014.02.26. | Ökölvívás

Az ifjúsági korú Kóczé Artúr remek teljesítményt nyújtva nyerte meg az idei Énekes emlékversenyt a nehézsúlyúak között.

Az 1932-es Los Angeles-i olimpiai játékok légsúlyú bajnoka, Énekes István emlékére évről évre rangos tornát rendez a Magyar Ökölvívó Szövetség. Ebben az esztendőben sem volt ez másként, ráadásként pedig szép vasasos sikernek is örülhettünk.

Kóczé Artúr tavaly ősszel, élete első országos bajnokságán még a juniorok között lett második. Idén aztán nemcsak korcsoportot (17-18 évesek), hanem súlycsoportot is váltott, 80 kg-ból 91 kg-ba lépett. Elsőéves ifjúságiként gyorsan és meggyőzően tette le névjegyét.

A jégszínházban megrendezett viadalon három mérkőzésen szállt ringbe, igaz csak egyszer kellett a 3x3 percet végig bokszolnia. Először egy vecsési fiút vert meg az első menetben kihirdetett döntő fölénnyel. A fináléért egy szupernehézsúlyból visszafogyott egri fiatallal mérkőzött. Ezt a meccset is biztosan hozta. A döntőben a súlycsoport korosztályos válogatottjával, a debreceni illetőségű Molnár Dáviddal találkozott, aki a második menetben kapitulált ellene.

Ráth Miklós edző:
- Artúr nem volt egyszerű gyerek, korábban rendszeresen haza kellett küldeni az edzésekről, mert sokszor nem bírt magával. Tavaly év elején aztán elkaptam, megkérdeztem tőle: minek jársz ide? Azért, hogy pazarold az idődet? Úgy látszik elgondolkodott a dolgokon, elkezdett rendesen dolgozni. Tavaly az OB-t még elizgulta, de most már nem volt pardon.
Ezzel az eredménnyel egyébként válogatott kerettag lett, hamarosan élete első nemzetközi versenyén is kötelek közé léphet Litvániában. Utána még edzőtáborok is várnak rá, ahol majd eldől, hogy ő képviselheti-e a magyar színeket az áprilisi szófiai ifjúsági világbajnokságon 91 kg-ban.

Öklözőink a következő hetekben feszes programot bonyolítanak. A hétvégén Berna Dávid „kölcsönjátékosként” a KSI-t erősíti a szlovákiai Komáromban megrendezett csapatversenyen, a fiatalok pedig az úgynevezett Bizalom Kupán indulnak. Egy héttel később vasárnap régiós bajnokságra kerül sor a Fáy utcában. Március közepén pedig a serdülőktől a felnőttekig mindenki megméreti magát a Szalacska Kupán.


Hirdetések