2014.02.26. | Sakk

A hagyományok szellemében ismét baráti vacsorára gyűltek össze a Vasas sakkozói, hogy értékeljék a maguk mögött hagyott esztendőt.

A Vasas Pasaréti Sportcentrumának éttermében elsőként Klemm László a szakosztály tiszteletbeli elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután néma tiszteletadással emlékeztek a tavaly fiatalon elhunyt Szabó Zsoltra, aki közel másfél évtizedig szolgálta a Vasast, és a klub eddigi legjobb nemzetközi mestere volt. 
Üdvözölték a szakosztály méltán világhírű két tagját: Portisch Lajos a Nemzet Sportolója nyolcszoros, Benkő Pál pedig kétszeres világbajnokjelölt nemzetközi nagymester.

Káposztás Miklós szakosztály-igazgató hangsúlyozta, hogy sakkozóink a klub által biztosított lehetőségeken túl, az önzetlen támogatóknak is rengeteget köszönhetnek. Kiss Jenő szakosztály elnök, Hódosi Gyula, Németh Zoltán pótolhatatlan segítséget nyújtanak a mindennapok során.

A szakmai értékelését Káposztás Miklós azzal kezdte, hogy az elmúlt években az NB I és az NB I B között páternoszterezett a Vasas. Tavaly viszont nem sikerült visszakerülni az elsőosztályba negyedik helyen zártunk úgy, hogy az előttünk végző két csapatot legyőztük. 
A legeredményesebb pontgyűjtők Bacsó Gábor (7,5), Káposztás Miklós (7), Jacsó Ádám és Szabó Zsolt (6,5-6,5) voltak. Horváth Júlia kimagasló utánpótlás-nevelőmunkája nyomán olyan tehetségek bontogatják a szárnyukat Pasaréten, mint Czeglédi Barna és Füredi Erik.

A már említett támogatók és Káposztás Miklós jóvoltából az ajándékozás, jutalmazás sem maradt el, a jó hangulatú vacsora végén nem volt olyan aki üres kézzel távozott volna.
















Hirdetések