2014.02.14. | Röplabda

A Magyar Kupa 2013/14-es kiírásának döntőjét holnap a Vasas Óbuda valamint a TEVA-Gödöllő együttese játssza Békéscsabán. A mieink címvédőként lépnek pályára.

A szombati viharsarki rendezvény – amelyen előbb a két bronzmeccsre, majd a női és férfi fináléra kerül sor – történelmi személyiség, Hunyadi Mátyás nevét viseli, amivel az esemény főtámogatója az egyik termékét népszerűsíti.

Csapatunk délután öt órakor száll ringbe az újabb kupagyőzelemért, amelyből története során eddig tízet gyűjtött be. Ez már önmagában is tekintélyt parancsoló múlt, ám ennél is veretesebb az utolsó kilenc év produktuma. Amióta sikeredzőnk Jókay Zoltán irányítja a Vasast, a lányok hatszor emelhették magasba a kupát, kétszer ezüst-, egyszer pedig bronzérmesek lettek.

Érdekesség, hogy ellenfelünk kispadjáról egy héttel a finálé előtt menesztették Szalay Attilát, a Békéscsabán debütáló új vezetőedző Horváth András lett.

Stefanik Orsolya:
- Természetesen mindannyian várjuk már a holnapi napot, hiszen a Magyar Kupa döntőjében pályára lépni mindig nagy kihívást jelent. Az elmúlt héten fontos mérkőzéseket játszottunk, megszereztük az alapszakasz-győzelmet az NB I-ben, valamint linzi győzelmünkkel ötödikként zártunk a Közép-európai Ligában. A hét első felében így nem a Gödöllő elleni meccsre koncentráltunk, hiszen más feladataink voltak, azonban úgy gondolom, hogy jó hangolódás jelentettek a fináléra ezek a hétközi összecsapások is. A szerdai meccs utolsó pontja óta már csak a szombati döntő jár a fejünkben, gőzerővel készülünk, edzünk. Kétszer is legyőztük már ebben a szezonban a Gödöllőt, ami természetesen nem hátrány, ugyanakkor különösebb jelentőséget sem szabad tulajdonítani ennek, hiszen a szombati egy teljesen új meccs lesz. Kizárólag az számít, hogy holnap délután öt órától mindenki beleadja a maximumot és jó teljesítményt nyújtsunk.

Vacsi Evelin:
- Az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk a szombati összecsapást. Sokat utaztunk a héten, hiszen Linzben, majd Szombathelyen léptünk pályára, de úgy gondolom, hogy sikerült beépítenünk ezeket a meccseket a Magyar Kupa döntőjére való felkészülésbe. A gödöllői csapatot már jól ismerjük, de ez fordítva is igaz, ők is sok mindent tudnak rólunk. Nagyon jó hangulatú összecsapásra számítok, és azt megígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy mi hagyhassuk el győztesként a pályát. Biztos vagyok benne, hogy azok a Vasas-szurkolók, akik elkísérnek bennünket a szezon egyik legfontosabb meccsére és leutaznak Békéscsabára, remek hangulatot fognak varázsolni a csarnokba és ezáltal is segítenek majd minket a siker elérésében. Szeretettel várjuk őket!

Gubicza Laura:
- Csak megerősíteni tudom a többieket, izgatottan tekintünk előre a holnapi napra és természetesen a címvédés a cél! A mérkőzés kulcsa szerintem az, hogy mindannyian maximálisan a játékra koncentráljunk majd és csapatként tudjunk küzdeni. Amennyiben ez sikerül, úgy gondolom, reális esélyünk van a kupagyőzelemre. Nem alapozhatunk arra, hogy idén már kétszer is legyőztük a Gödöllőt, hiszen holnap egy új, teljesen más meccset fogunk velük játszani. A Magyar Kupa döntőjében sokkal nagyobb a tét, mint a korábbi meccseinken, ők is másképp fognak hozzáállni ehhez a meccshez. Örülök neki, hogy ötödik helyen zártunk a Közép-európai Ligában, szerintem sokat segítettek a nemzetközi meccsek a felkészülésben. Ugyan az elmúlt évektől eltérően ezúttal csak a találkozó napján utazunk majd a döntő helyszínére, azonban az összetartásra ennek ellenére is sor került már a hét folyamán. Az elmúlt néhány nap mérkőzései miatt sokat volt ugyanis együtt a csapat, amit nagyon fontosnak tartok a felkészülés szempontjából.

Sarlós Márton – ja    
fotó: Doba István (archív)
    

Hirdetések