2014.02.06. | Ökölvívás

Az 58. alkalommal megrendezésre kerülő Bocskai emlékverseny már a hivatalos megnyitó ünnepség előtt befejeződött a Vasas a öklözői számára.

Amint Bacskai Imre vezetőedzőtől megtudtuk az eredeti tervek szerint hárman képviselték volna a Vasast Debrecenben, de az már a tegnapi első versenynap előtt kiderült, hogy az Európa-bajnok Bacskai Balázs nem lesz ott a 75 kg-os mezőnyben. 
„Bendzsi néhány napja a Margitszigeten végezte megszokott futóedzését. Már hazafele tartott, amikor egy rossz lépés következtében kifordult a bokája. Az orvosi szakvélemény szerint nagyjából három hetet kell majd kihagynia.” – közölte az edző-édesapa.

A sérülés következtében veretes sorozatnak szakad vége, hiszen Bacskai Balázs elmúlt öt esztendőben mindannyiszor begyűjtötte az elsőséget ezen az óriási hagyományokra visszatekintő tornán.

Rajta kívül a nevezettek listáján volt még az 56 kg-os Berna Dávid, és egy súlycsoporttal feljebb Fodor Milán is. Tegnap napközben  mindketten ringbe is léptek az első fordulóban, ám a pechszériánk folytatódott, hiszen egyiküknek sem sikerült befejeznie a meccsét, sőt mindketten a kórházban kötöttek ki.
„Dávidnak 5 cm-es seb keletkezett a fején, amiből ömlött a vér. Orosz ellenfelével az első menet első percének végén összefejelt, esélye sem volt a folytatásra. Nem úgy mint Milánnak, aki egy képzett indiai fiú ellen bokszolt, és akit az első menetben nagyon meg is vert. A folytatásban is szépen megoldotta a feladatát, de a harmadik menet elején kapott egy ütést, amitől felszakadt a szemöldöke. Sajnos bíró nagyon le akarta léptetni, pedig el tudtuk volna állítani a vérzést.” – összegezte a nem túl szívderítő történéseket vezetőedzőnk.

ja  
 fotó: Doba István (archív)  

 

 


Hirdetések