2014.02.04. | Vívás

Szász Emese legjobb magyarként hatodik helyen zárt a Budapesten megrendezett WestEnd Grand Prix Sákovics József emlékversenyen.

A viadal fő különlegességét az jelentette, hogy a szervezők a négyes döntőnek helyet adó pódiumot már nem az addigi asszók helyszínén, a Rozsnyai utcai csarnokban állították föl, hanem a WestEnd City Center Millenneum udvarában.

Szász Emese, a Vasas háromszoros egyéni világbajnoki érmes klasszisa nagyon készült arra, hogy megmutassa magát a bevásárlóközpontban is, ám ez sajnos ezúttal nem jött össze neki.

Emese „előélete” alapján vasárnap reggel a legjobb 64 között kapcsolódott be a versenybe – Antal Edina egy nappal és egy fordulóval korábban búcsúzott –, meglehetősen korán nyolc órakor szólították először pástra a német Alexandra Ndolo ellen. Kicsit nehezen kapta el a fonalat, egy ideig ellenfele vezetett, de az utolsó öt tust zsinórban ő adta és nyert 15:11-re. A lengyel Piekarska ellen is hasonlóan alakult a forgatókönyv, a vége ugyan kicsit szorosabb volt (15:13), de a lényeg, a tizenhat közé jutás megvolt.

A nyolcaddöntőben aztán az orosz Kocsnyeva következett. Emese remekül érezte az a távolságot, valósággal elsöpörte ellenfelét (15:5). Ekkor már csak egy lépésnyire volt a Váci út, azonban ez az utolsó lépés már nem jött össze. Az olasz Fiamingo szinte ugyanazt művelte vele, mint ő nem sokkal korábban orosz ellenfelével szemben. Riválisának szinte minden bejött, neki viszont semmi sem sikerült (3:15), így aztán ezen a Grand Prix versenyen a legjobb nyolc mezőnye jelentette számára a végállomást.


                                                                                               fotó: Doba István

Azért nem maradt vasasos versenyző nélkül a finálé, hiszen a „nagy” mellett, egy mini Mini WestEnd kupa is átadásra került, itt a legkisebbeknél pedig egy ifjú hölgy, Gábor Ágnes felállhatott a dobogóra Pasarétet képviselve.


                                                                                                 fotó: mvsz.hu

 


Hirdetések