2014.01.18. | Röplabda

Dömsödön, a magyar junior válogatott ellen folytatta bajnoki szereplését a Vasas Óbuda. A lányok összeszedett, jó játékkal könnyed győzelmet arattak.

Magyar junior válogatott – Vasas Óbuda 0-3 (-12,-20, -16)
Dömsöd, 20 néző.

Vezette: Nagy L., Szél M.

Junior válogatott: Kanizsai 1, Gyimes 5, Gerendeli 1, Korniss 1, Takács D. 5, Nagy V. 3. Csere: Szpin (libero), Durst 1, Kalotai 1, Török 6, Windisch 6.
Vezetőedző: Nagy Attila.

Vasas: Tálas 2, Miklai 10, Szabó A. 5, Stefanik 10, Vacsi 7, Gubicza 9. Csere: Tóth A., Lévai (libero), Ludmán 10, Pekárik 2, Benkó 1, Fábián.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.



Az eredmény alakulása:
1. játszma: 4:6, 5:11, 8:16, 11:21.
2. játszma: 4:3, 8:6, 8:10, 13:16, 17:18, 20:23.
3. játszma: 1:4, 2:7, 8:13, 10:19, 14:22.

A két vezetőedző előzetes megállapodása alapján a junior válogatott keretével készülő Ludmán Réka, Pekárik Eszter, Benkó Bettina, Durst Anna, és Kalotai Zsófia alkotta vasasos ötösfogatból előbbi három játékos a piros-kékeket, utóbbi kettő pedig a korosztályos nemzeti csapatot erősítette ezen a mérkőzésen.

A Vasas Óbuda megszokott kezdőcsapatával állt fel az első szettre és bajnoki címvédőhöz méltó játékkal könnyedén épített ki komoly előnyt (8:16). Ritkán fordul elő, hogy egy-egy játszma során minden játékosunknak kijön a lépés, most azonban ez volt a helyzet, így Tálas Zsuzsanna változatos támadásépítéseinek köszönhetően ütőink és centereink is szép számmal szerezték a pontokat. A túloldalon a hosszú sérülésből felépülő Gerendeli Dóra mellett csak Gyimes Zsófia nyújtott igazán jó teljesítményt, a szett így alig húsz perc alatt a mienk lett (12:25, 0:1).

A második játszma már szorosabban indult, a juniorok az első technikai szünetnél két pontos előnyben voltak (8:6), ám Gubicza Laura és Miklai Zsanett pontjaival hamar fordított a Vasas Óbuda (8:10). Innentől kezdve ismét a mi kezünkbe került az irányítás, előbb Ludmán Réka, majd Pekárik Eszter érkezett csereként a pályára, a csapat pedig biztosan őrizte előnyét. A teljesítményünk ugyan kissé visszaesett az első játszmában látottakhoz képest, az újabb részsiker így sem forgott veszélyben, megdupláztuk tehát előnyünket (20:25, 0:2).

A harmadik szettre Fábián Fanny érkezett feladónak, Szabó Adriennt pedig Benkó Bettina váltotta. Az utolsó játszma elsősorban fiatal ütőnkről, Ludmán Rékáról szólt, aki nyolc pontot szerzett a záró felvonásban, ám az egész csapatot dicséret illeti, hiszen az előző szett kisebb hullámvölgyéből kilábalva ismét koncentráltan és jól röplabdáztak a lányok (9:15). A junior válogatottban Gerendeli Dórát fiatal feladónk, Durst Anna váltotta, aki így Kalotai Zsófiával egyetemben néhány pont erejéig saját csapata ellen is bizonyíthatott. A végjátékban még nőtt is a Vasas Óbuda előnye, csapatunk így tehát könnyed győzelemmel és jó játékkal hangolt a holnap esti, Branik Maribor elleni Közép-európai Liga találkozóra (16:25, 0:3).

Jókay Zoltán:
- Kellő odafigyeléssel és motiváltsággal játszott a csapat, jó teljesítményt nyújtottunk. Azokat az elemeket is egész szépen megvalósították, amiket mostanában sokat gyakorolunk edzéseken, így ezért is dicséret illeti őket. Jól röplabdáztunk a meccs elején és a végén.

Sarlós Márton   

 


Hirdetések