2013.12.18. | Vívás

Az OB csapatversenyei során a Vasas versenyzői sem női párbajtőrben, sem férfi kardban nem találtak legyőzőre.

Akárcsak egyéniben, a bajnokság vasárnapi versenynapján is négy számban léptek pástra a vasasosok. Női kardban három mérkőzésen egy győzelem, két vereség volt a mérlege a Farkas Kinga, Katona Renáta, Kengyel Luca, Szilágyi Fruzsina kvartettnek, ami a hatodik helyhez volt elég. 

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


A Berta Botond, Blaskovich Bence, Fenyvesi Csaba összeállítású második számú férfi párbajtőrcsapatunk ötvenszázalékos mérleggel a tizenötödik lett, míg Bányai Zsombor, Buta Levente, Garzó Zsombor és Kulcsár Krisztián két győzelemmel a legjobb nyolcig jutott, ám ott a honvédosok megállították őket. Ezután újabb két győzelem következett, ami végeredményben ötödik helyet ért. 

Női párbajtőrben az egészen fiatalok – Csomós Flóra, Gilányi Dóra, Nyikos Zsófia, Tóth Tímea – alkotta második csapatunk tizenegyedikként zárt, míg az Antal Edina, Mészáros Nóra, Posovszky Tímea, Szász Emese négyes a tavalyi ezüstöt aranyra váltotta. A döntőben a BVSC ellen ezúttal sem mi voltunk az esélyesek, ám az utolsó párban Szász Emese remekül hajrázott és megfordította az állást. 

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A férfi kardozók versenyében, az egyéni viadalt betegsége miatt kihagyó olimpiai bajnokunk Szilágyi Áron is beszállt ifjú társai mellé. Csaba Márton Bencét, Szatmári Andrást, Ravasz Etelét nem hagyta hidegen ez a döntés, így aztán a Vasas megvédte bajnoki címét. A fináléban valósággal lelépték gödöllői ellenfelüket. Második gárdánk is őrizte a hagyományokat, dr. Nagy Pál és dr. Nagy Zsolt, Puy Sebestyén és Hollósi Gergely csak klubtársaival szemben kapitulált az elődöntőben. A harmadik helyért vívott meccsen pedig felülmúlták a BVSC-t, így két piros-kék csapat is éremhez jutott az eredményhirdetéskor.




Kulcsár Krisztián, Bányai Zsombor, Halla Péter, Buta Levente, Garzó Zsombor 


Farkas Kinga, Katona Renáta, Kengyel Luca, Szilágyi Fruzsina


Csomós Flóra, Gilányi Dóra, Nyikos Zsófia, Tóth Tímea  és Németh Árpád


Berta Botond, Blaskovich Bence, Fenyvesi Csaba

                                                                                                    fotó: Doba István

                                         

 

 


Hirdetések