2013.12.15. | Vívás

Az idei országos bajnokság egyéni versenyszámaiban egy aranyérmet és több döntős helyezést gyűjtöttek be a Vasas vívói.

tekintélyes létszámú csapattal, harminckét versenyzővel képviseltette magát szakosztályunk az OB-n, betegség, illetve sérülés miatt hiányzott közülük olimpiai bajnokunk Szilágyi Áron, valamint Iliász Nikolász. A rutint Szász Emese, a kardvívó Nagy testvérek, valamint a negyven fölötti, a színeikben tavaly bajnoki címet szerző Kulcsár Krisztián képviselte. A többiek kivétel nélkül sokra hivatott tehetséges fiatalok, akik ezúttal is bizonyították képességeiket.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Női párbajtőrben – két év szünet után – hatodik egyéni bajnoki aranyát gyűjtötte be Szász Emese. Világklasszis vívónőnk parádés esztendőt zárt, és ezen a napon is remekelt.
A vasasos kontingensből ketten búcsúztak a csoportkör után, Szőke Sára csak hajszállal maradt le a kieséses szakaszról. A legjobb 32 közé hat vívónőnk jutott be úgy, hogy Antal Edina klubtársát Gilányi Dórát ejtette ki. A BVSC-s Tóth Hajnalka aztán a legjobb tizenhat között előbb őt, majd a négy közé jutásért Posovszky Tímeát is megállította. A felső ágon eközben Szász Emese és Mészáros Nóra is kvalifikálta magát a negyeddöntőbe, ott Mészáros búcsúzott, de kiejtőjén egy körrel később az egész világ- és Európa-bajnoki érmesünk vett revánsot. Emese a döntőben aztán ugyanezt megtette a korábban két vasasost legyőző Tóth Hajnalkával szemben is, jó kezdés után szoros csatában egyetlen tussal nyert (10:9) és állhatott fel a dobogó legfelső fokára az eredményhirdetéskor.


                                                                                                     fotó: Doba István

Férfi kardozóink szerepléséről – Szilágyi és Iliász már említett hiányának tudatában – mindennél többet elmond, hogy négyük nevével is találkozhattunk a legjobb nyolc vívót felsoroló táblán. Ott Nagy Zsolt és Szatmári András egymással került szembe, a tapasztalat egyetlen tus különbségben jutott érvényre. A válogatott Gémesi – aki egy körrel korábban Csaba Márton Bencét is búcsúztatta – Ravasz Etelét múlta felül hasonlóan minimális különbséggel, és Nagy Pál is kiesett. Testvére Zsolt végül bronzérmes lett, mivel az elődöntőben a későbbi bajnok Lontay állította meg, aki nyolcaddöntőben Puy Sebestyént is kiejtette.

A férfiak párbajtőr számában tavaly két vasasos állhatott fel a dobogóra. Idén ez nem jött össze, bár címvédő Kulcsár Krisztián és a jövő reménysége Bányai Zsombor is ott volt a páston. Ezúttal a legjobb harminckettőig jutottak.

Fiatal női kardvívóinknak a tanulást lehetőségét jelentettte a viadal – éltek is vele.

Eredmények:
női kard:
11. Katona Renáta
24. Szilágyi Fruzsina
29. Kengyel Luca
30. Farkas Kinga

női párbajtőr egyéni:
  1. Szász Emese
  5. Posovszky Tímea
  7. Mészáros Nóra
12. Antal Edina
18. Tóth Tímea
31. Csomós Flóra
40. Nyikos Zsófia
45. Csoknyai Lilla
58. Gilányi Dóra
61. Szőke Sára
73. Pleesz Hanna

férfi kard egyéni:
  3. Nagy Zsolt 
  5. Nagy Pál
  6. Ravasz Etele
  7. Szatmári András
14. Puy Sebestyén
16. Csaba Márton Bence
38. Hollósi Gergely
49. Durst Benedek

férfi párbajtőr:
16. Buta Levente
24. Bányai Zsombor
26. Kulcsár Krisztián
28. Garzó Zsombor
42. Berta Botond
55. Fenyvesi Csaba
67. Blaskovich Bence
80. Udvari Donát
89. Lóránd Ádám
 

 


Hirdetések