2013.11.25. | Ökölvívás

A MÖSZ a sportágfejlesztési programjának keretén belül, a közelmúltban vált budapesti régióközponttá a Vasas. Szakembereink nem tétlenkedtek, hiszen már az első rendezvényt is tető alá hozták.

A Vasas-Süllős alig egy éve átadott edzőbázisán november közepén kétnapos esemény keretében találkoztak egymással az érintett klubok. Szombaton a zöldasztal mellett a vezetők, míg vasárnap egész napos műsor keretében a ringben mutatták meg tudásukat kicsik és nagyok.

„Nagy örömmel, de egyben hatalmas felelőséggel és rengeteg munkával is jár ez a feladat.” – kezdte Csík Csaba a Vasas-Süllős edzője, a régióközpont vezetője – „Harmincegy klub tartozik hozzánk, Urbán László kollégámmal próbáljuk a feladatunkat minél magasabb szinten megoldani. Azt, hogy a lehető legszélesebb körben népszerűsítsük sportágunkat, szélesítsük a bázisunkat. Fontos aztán az is, hogy későbbiekben egyetlen tehetséges gyerek sem kallódjon el. Úgy érzem látványos eseményt hoztunk össze, tizennégy egyesületből kilencvennyolcan léptek a kötelek közé, ami egy ilyen szintű rendezvényen példa nélküli.”

Tizenkilenc bemutató és tizennégy éles, pontozásos mérkőzés szerepelt a programban. Az előbbi kategóriában három 11-12 éves vasasos kissrác, Kozák Renátó, Balogh Alex és Rácz György is megmutathatta mit sajátított el eddig a Fáy utcában. Ők még nem rendelkeznek versenyengedéllyel, jövőre lesznek elsőéves serdülők.

Az „igazi” párharcok közül hétben voltunk érdekeltek:
serdülő 54 kg-ban: Balogh Róbert – Lukács Mihály (KSI)
junior 50 kg: Virág Renátó – Papp Larion (UTE)
junior 63 kg: Árpád Viktor – Molnár Tamás (MTK) és Szuhi János – Pécsi Zsolt (UTE)
ifjúsági 64 kg: Holczinger Alex – Ignácz Sándor (ABC)
felnőtt 74 kg: Szimler Áron – Kabai Károly (ABC)
felnőtt 91 kg: Bajercsik Attila – Nagy Márk (BBK) 

„Balogh Robit saját kategóriájánál egy súlycsoporttal feljebb is engedtük elindulni, ami nem is okozott gondot neki, technikai KO-val nyert a harmadik menetben.” – értékelt Ráth Miklós a fiúk edzője: – „A junior Virág Renátó vitatható meccsen kapott ki 2:1-es pontozással, egy újpesti fiútól. Válogatott ellenfelével szemben Árpád Viktort egy menet után kivettük a ringből. Szuhi János, aki a pontozással maradt alul, idén a korosztályos OB-n már találkozott egyszer elég „érdekes” stílusban bokszoló riválisával. Két felnőttünk közül Szimler Áron egyhangú ítélettel nyert, élete első meccsén pedig győzelemmel mutatkozott be Bajercsik Attila.”


                                                                                             fotó: Doba István

A nap fő párosításában is érdekeltek voltunk, Holczinger Alex és Ignácz Sándor párviadalában. „Egy hónapja a Bizalom kupán Alex legyőzte ezt a fiút, most nem sikerült neki. A jelenlévők közül többen ezt nem így látták, ám a bírók másként döntöttek.” – majd így összegzett Ráth Miklós: – „A számokkal annyira nem lehetek elégedett, hiszen a hétből három meccset nyertünk meg, ám a fiúk hozzáállása, elszántsága nem hagy kívánnivalót maga után. Jelenleg pedig ez a legfontosabb.” 


Hirdetések